Hamad bin Casim’den tanıdık sözler

img
Hamad bin Casim’den tanıdık sözler YDH

YDH- Katar Başbakanı Hamad bin Casim, Suriye’de “ya rejimi ya da halkı tercih etmek zorundaydık; biz de halkı tercih ettik” dedi.




 

YDH- Katar Başbakanı Hamad bin Casim, Suriye’de “ya rejimi ya da halkı tercih etmek zorundaydık; biz de halkı tercih ettik” dedi.

El- Cezire televizyonunda yayımlanan “Bila Hudud” adlı programa konuk olarak katılan Katar Başbakanı Hamad bin Casim, Suriye’ye yönelik tutumuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Suriye’de barış ve istikrar istediklerini öne süren Katar Başbakanı Hamad bin Casim, “Biz, Suriye halkı için barış ve istikrar istedik; ancak bu ülkedeki halkın katliama tabi tutulduğu görülünce Katar da buna müdahale etti. Bu ise birçok Arap ülkesinin ortak tutumuydu” dedi.

Katar’ın tutumunun Suriye’de muhalifler ile yönetim arasındaki çatışmaları şiddetlendirdiğine ilişkin görüşleri reddeden Hamad Bin Casim, “Katar’la Suriye arasındaki ilişkiler gerek ulusal gerekse resmi açıdan son derece yüksek düzeyde bulunuyordu. Ancak Suriye’de gösteriler başlayınca biz halkla hükümetten birini tercih etmek zorunda kaldık; doğal olarak da halkı tercih ettik” dedi.

Katar’ın Suriye sorununun çözümü için büyük çabalar sarf ettiğini belirten Casim, Katar Emiri Hamad bin Halife Al-i Sani’nin Şam’la sayısız diplomatik temasta bulunduğunu hatta Katar Veliahdının bizzat Şam’a giderek Suriyeli yetkililerle görüştüğünü söyledi ve Katar’ın Suriyeli muhalifleri silahlandırma yönündeki çabasını da “muhaliflerin kendini savunma hakkına duydukları saygı” ile izah etti.

Katar’ın Arap Birliği’ni Suriye’ye karşı kışkırttığını da reddeden Hamad bin Casim, Suriye’de akan kanın durmasını ve bu ülkeye insani yardımların ulaştırılmasına izin verilmesini istediklerini ifade etti.