Hayat normale döndüğünde ordu kentlerden çekilecek

img
Hayat normale döndüğünde ordu kentlerden çekilecek YDH

YDH- Suriye Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Cihad Makdisi, güvenlik güçlerinin hayat normale döner dönmez kentlerden çekileceğini açıkladı.




 

YDH- Suriye Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Cihad Makdisi, güvenlik güçlerinin hayat normale döner dönmez kentlerden çekileceğini açıkladı.

Suriye devlet televizyonuna açıklamada bulunan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Cihad Makdisi, Suriye’de rejimi devirmeyi amaçlayan mücadelenin artık bittiğini, bundan sonraki mücadelenin ülkede güvenlik ve istikrarı sağlama mücadelesi olduğunu söyledi.

Cihad Makdisi, kentlere güvenlik ve barışın hakim olduğu zaman artık güvenlik güçlerinin varlığına gerek kalmayacağını belirterek “Suriye ordusu kentlerde bulunmaktan hiçbir zaman memnuniyet duymadı. Güvenlik ve istikrar sağlanır sağlanmaz hiç kuşkusuz ordu da kentlerden çekilecek. Çatışmaların olduğu bölgelerde hayat normale döndüğünde, vatandaşlar çocuklarını okullarına gönderebildiğinde güvenlik güçleri de bu bölgelerden ayrılacak” dedi.

Suriye’de silahlı grupların varlığının Arap Birliği’nin gözlemcileri tarafından da teyit edildiğini hatırlatan Makdisi, sorunun siyasi çözümünün ve reformların silahlı gruplar tarafından engellendiğini söyledi.

Dünyadaki tüm ülkelerden baskı ve dayatma değil, ülkede reformların gerçekleştirilmesi ve istikrarın sağlanması için destek beklediklerini belirten Makdisi, “Eğer hedef, güvenlik ve istikrarın sağlanması ve reformların gerçekleşmesi için yardım etmekse Suriye yönetimi bu yardımları memnuniyetle karşılamaktadır” diye konuştu.

Suriye yönetiminin şu an kendisine karşı olan Batı dünyası ile diplomatik bir mücadele içerisinde olduğunu belirten Makdisi, BM ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi Kofi Annan’ın Şam’ın müttefiklerinin tutumunu güçlendiren girişiminin kendilerinin lehine olduğunu söyledi.