Suriye, boykot çağrıları ve tehditler altında seçime hazır

img
Suriye, boykot çağrıları ve tehditler altında seçime hazır YDH

YDH- Yapılan anayasa referandumu sonrası siyasi sistemini değiştiren Suriye’de, pazartesi günü ilk çok partili parlamento seçimi yapılacak.




 

YDH- Yapılan anayasa referandumu sonrası siyasi sistemini değiştiren Suriye’de, pazartesi günü ilk çok partili parlamento seçimi yapılacak.

Suriye basınında yer alan haberlere göre Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Halef el-Azzavi, 14 ilde yarın yapılacak parlamento seçimleri için tüm hazırlıkların yapıldığını belirterek yarınki seçimlerin Suriye demokrasisi açısından bir örnek oluşturacağını söyledi.

Seçmenlerin nüfus cüzdanlarıyla oy kullanabilecekleri belirtilirken, Suriye içişleri bakanlığı seçmen yeterliliğine sahip 14 milyon 788 bin 644 kişi bulunduğunu açıkladı.

250 sandalyeli Suriye parlamentosuna girebilmek için seçimlere 6 bin 803 kişinin aday olduğu bildirildi.

Suriye içişleri bakanı yardımcısı General Hasan Celali, Halep için iki; diğer iller için birer seçim bölgesi öngörüldüğünü belirterek 15 seçim bölgesinde 152 bin sandık kurulacağını ve oy verme işleminin pazartesi sabahı saat 7’de başlayacağını açıkladı.

720 kadın adayın bulunduğu belirtilirken adayların yüzde 35’inin üniversite mezunu olduğu ifade edildi.

Yarınki seçimlerde yeni kurulan 9 partinin daha yarışacağı bildirilirken muhalif gruplardan Ulusal Koordinasyon Kurulu, seçimlerin boykot edilmesi çağrısında bulundu.

Heysem Menna liderliğindeki Ulusal Koordinasyon Kurulu’nun yurt içindeki liderlerinden Hasan Abdulazim, seçimleri bir kandırmaca olarak niteledi ve seçimlerin Beşşar Esed liderliğindeki mevcut siyasi düzenin çıkarlarını temin etmeye yönelik olduğunu söyledi.