Türkiye, Suriye’ye açılan terör koridoru

img
Türkiye, Suriye’ye açılan terör koridoru YDH

YDH- Suriye güvenlik güçleri tarafından ele geçirilen Tunuslu ve Libyalı teröristler, Suriye’ye Türkiye üzerinden geçtiklerini açıkladı.




 

YDH- Suriye güvenlik güçleri tarafından ele geçirilen Tunuslu ve Libyalı teröristler, Suriye’ye Türkiye üzerinden geçtiklerini açıkladı.

İkisi Tunuslu, biri de Libyalı olan iki terörist, Suriye televizyonunda yayımlanan ifadelerinde el-Kaide ve Özgür Suriye Ordusu adlı silahlı grubun koordinasyonu ile Türkiye sınırından Suriye’ye geçtiklerini açıkladı.

Libyalı Fahd Fureytes, 1991 yılında Libya’nın Bingazi kentinde doğduğunu ve el-Kaide örgütünden Ebu Deccane adlı bir militanın yönettiği Bu Selim Tugaylarına katılarak Kaddafi rejimine karşı savaştığını belirterek el-Kaide’den Muhammed adlı bir kişinin kendisine Libya’da kazandığı tecrübelerden dolayı Suriye’de de savaşmasını teklif ettiğini, kendisinin de bunu kabul ettiğini söyledi.

Lazkiye kentinde iki gün kaldıktan sonra irtibatta olduğu el-Kaide üyelerinin yönlendirmesiyle Özgür Suriye Ordusu adlı silahlı gruptan Ebu Muhammed adlı bir şahısla başlantı kurduğunu belirten Libyalı terörist,                 el-Kaide ile Özgür Suriye ordusu arasındaki bağlantıyı bu şahsın sağladığını söyledi.

Tunuslu terörist Usame Muhtar Hezli ise devrim sırasında Libya’daki el-Kaide bağlantılı Bu Selim Tugayına katılarak savaştığını ve daha sonra da Rıza adlı bir başka arkadaşıyla birlikte Türkiye’ye gelerek Antakya’da el-Kaide bağlantılı kişilerle görüştüğünü ve onların aracılığı ile Suriye’ye geçerek Özgür Suriye Ordusuna katıldığını söyledi.

  Libya’da el-Kaide bağlantılı Bu Selim Tugayları içerisinde savaştığını belirten diğer Tunuslu terörist Mecdi Bin Ayyaş Ayari de Libya’da bir camide konuşma yapan Ebu İsa adlı şahsın sözlerinden etkilenerek Özgür Suriye Ordusuna katılmaya karar verdiğini belirterek kendisinin de Antakya’dan Suriye’ye geçtiğini söyledi.