Galyun: İstifamın sebebi Konseyin siyasi yetersizliği

img
Galyun: İstifamın sebebi Konseyin siyasi yetersizliği YDH

YDH- ABD, Fransa, Katar ve Türkiye’nin girişimiyle İstanbul’da kurulan Suriye Ulusal Konseyi adlı örgütün Başkanı Burhan Galyun, başkanlıktan neden istifa ettiğini açıkladı.




 

YDH-ABD, Fransa, Katar ve Türkiye’nin girişimiyle İstanbul’da kurulan Suriye Ulusal Konseyi adlı örgütün Başkanı Burhan Galyun, başkanlıktan neden istifa ettiğini açıkladı.

El-Arabiya televizyonuna demeç veren Ulusal Konsey Başkanı Burhan Galyun, konsey içerisinde derin görüş ayrılıkları bulunduğunu belirterek “Ulusal Konsey üyeleri seçimin sonuçlarını kabullenmedi. Yerel Komiteler, Ulusal Konsey’le işbirliğine yanaşmadılar ve Suriyeli muhalifler devrimden uzaklaştılar” dedi.

Burhan Galyun, konsey başkanlığından örgütün siyasi yetersizliğinden ve içeride uzlaşmanın olmamasından dolayı istifa ettiğini belirtti.

Amerika, Fransa, Katar ve Türkiye’nin girişimiyle 2 Ekim 2011’de İstanbul’da kurulan Ulusal Konseyin başkanlığına üç aylık süre için seçilmiş olan Burhan Galyun, önce Katar’da daha sonra da İtalya’da yapılan seçimle yeniden örgütün başkanlığına seçilmişti.

İtalya’da yapılan seçimin ardından başkanın üçer aylık sürelerle dönüşümlü olarak seçilmesinin öngörüldüğüne dikkat çeken örgütün diğer üyelerinin tepkisi üzerine önceki hafta istifa edebileceğini belirten Burhan Galyun, dün istifa ettiğini açıklamıştı.

Fransız haber ajansı ise Galyun’un istifasının konseyin yürütme kurulu tarafından kabul edildiğini belirterek 9 Haziran’da yeni başkan seçilinceye kadar Galyun’un konseyin başkanlığını sürdüreceğini duyurdu.