Arabi: Suud ve Katar boşuna uğraşıyor

img
Arabi: Suud ve Katar boşuna uğraşıyor YDH

YDH- Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil Arabi, Suriye’ye yönelik bir askeri müdahalenin muhtemel gözükmediğini belirterek Suudilerin ve Katar’ın muhalifleri silahlandırmasının sonucu değiştirmeyeceğini söyledi.




 

YDH-Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil Arabi, Suriye’ye yönelik bir askeri müdahalenin muhtemel gözükmediğini belirterek Suudilerin ve Katar’ın muhalifleri silahlandırmasının sonucu değiştirmeyeceğini söyledi.

Londra’da yayımlanan Suudi sermayeli Şarku’l- Evsat gazetesine demeç veren Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi, Suriye’ye yönelik bir askeri müdahale konusunda hiçbir kararın bulunmadığını belirterek görüştüğü Batılı diplomatların Rusya ve Çin’in muhalefetinden dolayı Suriye’ye askeri müdahalede bulunamayacaklarını söylediğini açıkladı.

Amerikan büyükelçisiyle ve çok sayıdaki Avrupalı büyükelçiyle yaptıkları görüşmelerde Suriye’ye müdahale konusunun gündeme geldiğini belirten Nebil el-Arabi, Batılı diplomatların kendisine “askeri müdahaleye hazır olmakla birlikte Rusya ve Çin’in muhalif olmasından dolayı bu seçeneğe karşı olduklarını ortak bir cevap olarak söylediklerini ifade etti.

Suudi Arabistan ile Katar’ın Suriye’deki rejim karşıtlarını silahlandırma çabalarının durumu değiştirmeyeceğini belirten Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi, “Suriyeli muhalifler ne kadar silahlandırılırsa silahlandırılsın Suriye rejimine karşı zafer kazanamaz. Muhalifler kendi içlerinde ihtilaf halindeler ve siyasi dengeler, muhaliflerin lehine değil” dedi.

Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi, Cumartesi günü BM ve Arap Birliği’nin Suriye Özel Temsilcisi Kofi Annan’ın da katılacağı Doha’da düzenlenecek toplantıda birçok fikrin tartışılacağını belirterek Arap ülkelerinin bu konuda artık tam bir çıkmaza girmeye başladığını söyledi.