Suriyeli muhaliften Türkiye’ye teröre destek suçlaması

img
Suriyeli muhaliften Türkiye’ye teröre destek suçlaması YDH

YDH- Suriye’de Demokratik Değişim için Ulusal Koordinasyon Kurulu adlı muhalif grup, Türkiye, Katar ve Sudi Arabistan’ı kendi siyasi emelleri için silahlı çetelere destek vermekle suçladı.




 

YDH-Suriye’de Demokratik Değişim için Ulusal Koordinasyon Kurulu adlı muhalif grup, Türkiye, Katar ve Sudi Arabistan’ı kendi siyasi emelleri için silahlı çetelere destek vermekle suçladı.

El Alem televizyonuna demeç veren Suriye’de Demokratik Değişim için Ulusal Koordinasyon Kurulu Başkan Yardımcısı Halid İsa, Suriye’deki sorunun tek çözüm yolunun siyasi olduğunu belirterek Türkiye, Katar ve Suudi Arabistan’ı kendi siyasi emelleri için Suriye’deki silahlı çetelere destek vermekle suçladı.

Suriye yönetiminin yapılması istenen reformları geciktirmesinin bölgesel güçlere Suriye’nin iç işlerine müdahale etmesinin yollarını açtığını belirten Halid İsa, “Biz muhalifler, bu bölgesel güçlerin Suriye halkının iyiliğini istemediğini, sadece kendi siyasi hedeflerinin peşinde olduğunu çok iyi biliyoruz” dedi.

Suriye’de Demokratik Değişim için Ulusal Koordinasyon Kurulu Başkan Yardımcısı Halid İsa, “Suriye sorunu siyasi yollarla ve henüz demokratik değişim gösterilerine katılmayan sessiz çoğunluğa güven verecek bir programa ilişkin tüm muhaliflerin konsensüsüyle çözülmelidir” dedi.

“Türkiye, Katar ve Suudi Arabistan yöneticileri, Suriye’ye demokrasi dersi vermekten uzaktır, onlar sadece kendi siyasi hedeflerinin peşindedir” diyen Halid İsa, Suriye yönetiminin de ülkedeki demokratik süreci ve siyasi değişimi yönetmek için gerekli çabayı göstermediğini savundu.

Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Kofi Annan’ın uluslar arası meşruiyete sahip olan planı üzerine yoğunlaşılması gerektiğini kaydeden Halid İsa, “ancak bölgesel güçlerin sultası altında bulunan Arap Birliği başka bir yol tutturdu, şu anda Suriye’de demokratik değişim yönünde hiçbir ciddi çaba sarf edilmiyor” dedi.

Türkiye’nin bölge ve Suriye üzerinde tamahkar niyetler taşıdığını belirten Suriye’de Demokratik Değişim için Ulusal Koordinasyon Kurulu Başkan Yardımcısı Halid İsa, Türkiye’nin kendisinin takipçisi olan Müslüman Kardeşleri iktidara taşımaya çalıştığını söyledi ve Müslüman Kardeşler örgütünün ise Suriye’deki gerçek anlamdaki çoğulculuğun temsilcisi olmadığını ifade etti.

Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar’ı Suriye halkının taleplerini istismar etmekle suçlayan Halid bin İsa, Suriye’de taifeci kamplaşmayı şiddetlendiren ve bazı kesimleri silahlandırarak ülkeyi iç savaşa sevk eden bölgesel çabaları mahkum ettiğini belirten Halid İsa, bu çabaların Suriye rejimiyle değil Suriye toplumundaki demokratik güçlerle mücadele etmek anlamına geldiğini söyledi.