Suriye’nin silahlı gruplara tanıdığı 24 saatlik süre dolmak üzere

img
Suriye’nin silahlı gruplara tanıdığı 24 saatlik süre dolmak üzere YDH

YDH- Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esed’in, ülkedeki silahlı gruplara teslim olmaları ya da silah bırakmaları için dün verdiği 24 saatlik süre dolmak üzere.




 

YDH-Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esed’in, ülkedeki silahlı gruplara teslim olmaları ya da silah bırakmaları için dün verdiği 24 saatlik süre dolmak üzere.

El Alem televizyonunun haberine göre Suriye’deki silahlı grupların Annan planına bağlı kalmamaları ve terörist eylemlerini arttırmaları üzerine Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed, dün silahlı gruplara teslim olmaları ya da silahlarını bırakmaları için 24 saat süre verdi.

Suriye’deki yerel kaynaklar, Cumhurbaşkanı Beşşar Esed’in silahlı gruplara tanıdığı 24 saat süre konusunda BM Suriye Özel Temsilcisi Kofi Annan’ı da bilgilendirdiğini ifade ediyor.

Suriye ordu birliklerine ve güvenlik güçlerine sürenin dolmasının ardından terörist grupların yoğunlaştığı yerlere saldırıp buraların temizlenmesi talimatının verildiği bildirildi.

Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed tarafından verilen 24 saatlik sürenin dün başladığı ve savunma bakanlığının ordu birliklerine gerekli silah ve teçhizatı verdiği açıklandı.

Öte yandan Suriye güvenlik güçleri bugünkü Cuma namazı sırasında Şam’daki Rufai camiinde intihar saldırısı düzenlemeye hazırlanan bir teröristi tutukladı.

Muhammed Husam Sıddıki adlı teröristin yakalandıktan sonra bazı silahlı militanlarla birlikte camiyi havaya uçurmakla görevlendirildiğini açıkladığı bildirilirken dün Şam’daki Hz. Zeynep türbesi yakınında düzenlenen bombalı saldırıda da 14 kişinin yaralandığı açıklandı.