Çekilme takvimi planı Irak meclisine sunuldu

img
Çekilme takvimi planı Irak meclisine sunuldu YDH

SAAF-Birleşik Irak İttifakı ile Irak Uzlaşma Cephesi grubu, işgalin sona erdirilmesi ile ilgili




SAAF-Birleşik Irak İttifakı ile Irak Uzlaşma Cephesi grubu, işgalin sona erdirilmesi ile ilgili hazırladıkları çekilme takvimi planını meclise sundu.

 

Fransız Haber Ajansının bildirdiğine göre Irak Parlamentosunda 128 sandalyeye sahip Birleşik Irak İttifakı’na mensup Fellah Hasan Şenşel ile 44 sandalyeye sahip Irak Uzlaşma Cephesi’nin üyesi Zafer el-Ani, düzenledikleri ortak basın toplantısında 104 milletvekilinin imzasıyla hazırladıkları planı parlamento başkanlığına sunduklarını belirttiler.

 

Iraklı parlamenterler hazırladıkları planda işgalin sona erdirilmesi için bir çekilme takviminin hazırlanmasının istendiğini ifade ettiler.

 

Irak’taki prosedür gereği parlamentoya sunulan yasa tasarısı, önce ilgili komisyona gönderiliyor, yapılan incelemeden sonra parlamentoya geri gönderiliyor, iki günlük yeniden inceleme sürecinden sonra dört gün içerisinde oylamaya sunuluyor.

 

Irak’ta bir yasa teklifinin yasalaşması için yüzde 51 oranında kabul oyu alması gerekiyor.

 

Basın toplantısında konuşan Adnan Duleymi Liderliğindeki Irak Uzlaşma Cephesi üyesi Zafer el-Ani, “Biz, işgalin sona erdirilmesini ve Irak güçleriyle ordunun hazır hale getirilmesini istiyoruz” dedi.

 

Hazırladıkları bu tasarının işgalin sona erdirilmesi yönündeki ilk siyasi girişim olduğunu belirten el-Ani, söz konusu tasarının Irak içindeki belli bir gruba ait olmadığını, meclis içindeki çoğu grubun bunu desteklediğini belirtti.

 

Irak meclis başkanlığı heyetini tasarı konusunda ağırdan almakla suçlayan Iraklı parlamenter, “biz siyasi sürece işgali sona erdirmek için girdik” diye konuştu.