Laricani:Irak doğal müttefikimizdir

img
Laricani:Irak doğal müttefikimizdir YDH

SAAF-Irak Başbakanı Nuri el-Maliki’yi kabul eden İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel




SAAF-Irak Başbakanı Nuri el-Maliki’yi kabul eden İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Laricani, Irak’ın İran’ın doğal müttefiki olduğunu söyledi.

 

Mehr haber ajansının bildirdiğine göre resmi bir ziyaret için Salı günü İran’a giden Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, ikindi öğleden sonra İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel sekreteri Ali Laricani ile görüştü.

 

Samimi bir ortamda gerçekleştiği belirtilen görüşmeler sırasında Irak’ın İran’ın doğal müttefiki olduğunu belirten Laricani, “İki ülkenin tarihi geçmişini de göz önünde bulundurduğumuzda bugün bu ittifakın Sayın Maliki’nin hükümetiyle birlikte nesnel bir şekilde ortaya çıkması mümkündür” dedi.

 

Başbakan Maliki’nin politikalarının Irak’ta güvenliğin sağlanması konusunda başarılı olmasını umduğunu belirten Laricani, Irak’ın toprak bütünlüğünün korunması ve Irak’ta güvenliğin sağlanması için işbirliği yapmanın İran’ın temel politikası olduğunu söyledi.

 

Görüşmelerden duyduğu memnuniyeti dile getiren Irak Başbakanı Nuri el-Maliki de İran’ın Irak’ın dostu ve müttefiki olduğunu belirterek Saddam rejimi döneminde yaşanan zorlu şartlarda İran’ın Iraklı liderler için güvenli bir sığınak olduğunu ifade etti.

 

Başbakan Maliki ayrıca İran’ın Irak’ın güvenliği ve ekonomisi konularında da verdiği desteği de takdir ettiğini belirtti.