Nebih Berri: Parlamento lağvedilebilir

img
Nebih Berri: Parlamento lağvedilebilir YDH

SAAF-Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri, ülkede yaşanan bunalımın aşılabilmesi için son çare




SAAF-Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri, ülkede yaşanan bunalımın aşılabilmesi için son çare olarak parlamentonun lağvedilebileceğini söyledi.

 

Lübnan’da yayınlanan el-Ahbar gazetesinin haberine göre Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri, ülkede yaşanan durumu olumsuz diye nitelendirerek durumun daha da kötüleşebileceği konusunda uyarıda bulundu.

 

“Lübnan, İsrail rejiminin vahşice saldırılarını atlattıktan sonra siyasi gruplar arasında yaşanan çekişmeler özellikle 14 Martçıların sebep olduğu gerginlikler ülkede bir siyasi şiddet havası oluşturmuştur” diyen Meclis Başkanı Berri, yaşanan süreci karanlık bir tünele benzeterek bundan ne zaman çıkılacağının da belli olmadığını söyledi.

 

Lübnan’daki mevcut durumdan duyduğu rahatsızlığı dile getiren Nebih Berri, “Şu an mecliste çoğunlukta bulunan kesimin bu şekilde siyeset sürdürmesi mümkün değildir” dedi.

 

Lübnan’da ulusal birlik hükümetinin kurulması gerektiğini söyleyen Nebih Berri, “Ulusal diyalog toplantıları yeniden başladıktan sonra da bugünkü hükümetin değişmemesi veya gelecekteki cumhurbaşkanı konusunda bir çözüm bulunamaması durumunda meclis lağvedilebilir” diye konuştu.