Sadr: Irak’ın üç düşmanı var ABD, saddamcılar, tekfirciler

img
Sadr: Irak’ın üç düşmanı var ABD, saddamcılar, tekfirciler YDH

SAAF-Envar televizyonu ile Perşembe günü görüşen Seyyid Mukteda Sadr, “Bugün Baas Partisi,




SAAF-Iraklı önemli dini siyasi liderlerden Seyyid Mukteda Sadr, ABD güçlerinin bir an evvel çekilmesi için acil bir takvim belirlenmesini istedi ve Irak halkının bugün için ABD, Saddamcı ve tekfirci olmak üzere üç güruhla karşı karşıya olduğunu söyledi.

 

Envar televizyonu ile Perşembe günü görüşen Seyyid Mukteda Sadr, “İşgal güçlerinin Irak’ı terk etmesi için acilen bir takvim belirlenmesini istiyorum” dedi.

 

ABD güçlerinin halkın kendisini korumak için elinde tuttuğu basit silahları topladığını, ertesi gün de Saddam ve tekfirci güçlerin bu bölgelerde eylemler düzenlediğini söyleyen Seyydi Mukteda Es-Sadr, bu durumda kendisine bağlı olanlara asla silahı bırakmalarını söyleyemeyeceğini söyledi.

 

İşgal konusuna da değinen Mukteda Sadr, “Bugün Baas Partisi, Ehl-i Beyt mezhebine düşman olanlar ve bazı şerefi olmayan çevreler işgal güçlerinin Irak’tan çıkmasını istemiyorlar. Aynı zamanda da işgalcilerin Irak’tan çıkması yönünde yalan ve samimiyetsiz çağrılarda bulunuyorlar. Bunu oynanan bir oyun, bir kart olarak görüyorlar” dedi.