“Irak Şii Vakfı”ndan çarpıcı açıklama

img
“Irak Şii Vakfı”ndan çarpıcı açıklama YDH

SAAF-Suudi Arabistan'da bulunan Şii Vakıf Divan Başkanı Salih El-Haydari, “Irak’a gelip, patlayıcı dolu




SAAF-Suudi Arabistan'da bulunan Şii Vakıf Divan Başkanı Salih El-Haydari, “Irak’a gelip, patlayıcı dolu araçları ve kendilerini patlatarak masum vatandaşları öldüren kimseler Şiileri öldürerek Allah’a yaklaştıklarını düşünüyorlar. Bunun sebebi de bazı radikal hatipler, imamlar ve diğer cami görevlileridir” dedi.

 

Irak’ta yayınlanan Sabah gazetesinin Suud haber ajanslarına dayandırarak verdiği habere göre Haydari, “Bu tür fetvaların Suudi Arabistan’daki saygın âlimler tarafından verilmesinin mümkün olmadığını, saygın âlimlerin düşünceye açık olduklarını ama bu tür fetva verenlerin başka düşüncelere kapalı olan radikaller olduğunu” söyledi.

 

Suudi Arabistanlı âlimlerden, hem Sünni hem de Şii Iraklıların kanını dökmenin haram olduğunu açıkça ifade eden bir fetva vermeleri gerektiğini belirten Haydari, bu doğrultuda Mekke’de düzenlenen “Âlimler Konferansı” katıldıklarını; hem Sünni ve hem de Şii Müslümanların tekfir edilmesini yasaklayan açık ve net bir fetva çıkarılmasından yana olduklarını ifade etti.

 

İslam Konferansı Örgütüne bağlı İslam Fıkhı Kurulunun düzenlediği konferansta saygın âlimlerin bulunduğunu söyleyen Salih Haydari, “bizden Iraklı Sünni ve Şiilerin katlinin mübah olmadığına dair Kuran-ı Kerim’den bir ayet ve Nebevi Sünnetten bir hadis belirlememiz istendi” dedi.

 

Şii vakfın düzenlenen konferansı olumlu bulduğunu söyleyen Salih Haydari, Irak’ta kan dökülmesini engellemek için ortak bir girişimde bulunduklarını söylüyor.



Makaleler

Güncel