ABD'den İsrail’e bir son tarih dayatması yok

img
ABD'den İsrail’e bir son tarih dayatması yok YDH

ABD medyası, Washington’un, İsrail’e Gazze’deki savaşını sonlandırması konusunda bir son tarih vermediğini bildirdi.




YDH- Amerika'dan yayın yapan Axios haber sitesinde yer alan bir rapora göre, ABD, Gazze'ye karşı yürüttüğü savaşta İsrail’e bir son tarih dayatması yapmıyor.

Axios'un raporuna göre, İsrailli bir güvenlik yetkilisi, Han Yunus'taki askeri operasyonun önümüzdeki birkaç hafta içinde sonuçlanmasının beklendiğini söyledi. Yetkili, Gazze’deki savaşın “yüksek yoğunluklu” aşamasının ise muhtemelen üç ila dört hafta daha süreceğini sözlerine ekledi.

Axios ayrıca Biden’ın, perşembe günü İsrail Başbakanı Netanyahu ile İsrail'in askeri stratejilerini ve Han Yunus'taki durumu görüştüğünü bildirdi.

Aynı gecenin ilerleyen saatlerinde ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant arasında da benzer bir görüşmenin gerçekleştiği bilgisi verildi. 

İsrailli yetkiliye göre Washington, İsrail’e savaşı durdurması için kesin bir süre dayatmadı, ancak zamanın sınırlı olduğunu kendisine iletti.

Axios’un geçtiği haberde, “Biden yönetimi ile Netanyahu hükümeti arasındaki temel farklılık, Tel Aviv'in yüksek yoğunluklu savaş aşamasını sonlandırmadan önce belirlediği bir aylık zaman diliminde yatıyor.” denildi.

Aspen Güvenlik Forumu'nda konuşan Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışman Yardımcısı Jon Finer'ın da Washington'un, İsraillilere savaşı durdurma konusunda bir son tarih vermediğini doğruladığı belirtildi.