“Bin Selman Yemen'le barış için Kızıldeniz'den kaçıyor”

img
“Bin Selman Yemen'le barış için Kızıldeniz'den kaçıyor” YDH

ABD medyası, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ın, Yemen'le yeniden bir çatışmanın içine girmekten kaçındığına işaret etti




YDH- Amerikalı New York Times gazetesi Gazze’deki savaşın, Filistin davasını destekleyen Yemenlileri beklenmedik bir şekilde küresel alanda ilgi odağı haline getirdiğini yazdı.

Suudi Arabistan’ın Kızıldeniz’deki son gelişmeleri bir köşeden izlediği belirtilen haberde Yemen ile barış ihtimalinin, Bin Selman için Kızıldeniz’de İsrail’e yönelik eylemleri durdurma çabasından daha cazib geldiği iddia edildi.

Haberde Amerikalı ve Suudi Arabistanlı yetkililerin, Muhammed bin Selman’ın Yemen ile yeniden çatışmanın içine çekileceği bir pozisyona girmek istemediğine ilişkin sözleri aktarıldı.

Amerikalı gazete Yemen ile doğrudan çatışmadan kaçınan Suudi Arabistan’ın yeni stratejisinin, sekiz yıllık savaşın ardından Yemenlilerin fiilen kazandığı gerçeğine dayandığını yorumladı.  

El-Meyadin Televizyonuna göre de Suudi Arabistanlı yetkililer ve analistler, Yemen füzelerinin Riyad semalarında uçmaya başlamasının veya Suudi Arabistan'ın güneyindeki kasabaları vurmasının Bin Selman'ın isteyeceği son şey olduğunu vurguluyor. Zira bu günlerde Veliaht Prens, turistleri ve yatırımcıları krallığın ticarete açık olduğuna ikna etmeye çalışıyor.

İsrail devlet televizyonu KAN’ın Ortadoğu uzmanı Roi Kais geçtiğimiz günlerde Suudi Arabistan’ın Sana ile savaşı sona erdirmek için anlaşmaya varmaya çalıştığı yönündeki haberlerin ardından Bin Selman’ın Kızıldeniz'deki koalisyona katılmadığına dikkat çekmişti.



Makaleler

Güncel