İsrail: İran'dan Hizbullah'a silah sevkiyatını durdurmak önceliğimiz

img
İsrail: İran'dan Hizbullah'a silah sevkiyatını durdurmak önceliğimiz YDH

İsrail Hava Kuvvetleri Komutanı Tomer Bar, İran'dan Hizbullah'a yapılan silah transferlerini durdurmanın en önemli öncelikleri olduğunu açıkladı.




YDH - İsrail Hava Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Tomer Bar,  yaptığı açıklamada, İran'dan Hizbullah'a yapılan silah sevkiyatının önlenmesinin artık en önemli öncelikleri olduğunu belirtti.

Bar, direnişin, İsrail'in son günlerdeki saldırıları sonucunda verdiği kayıpları telafi edebilmesinin yeniden silahlanmasına bağlı olduğunu savundu.

Times of Israel gazetesine göre Tel Nof Hava Üssü'nde subaylarla bir araya gelen Bar, "Lübnan'da şimdiye kadar Hizbullah'tan aldıklarımıza karşılık olarak, İran'dan silah transferi ihtimalini engelleyeceğiz," dedi.

Yetkili, "Kuzey Komutanlığı ile omuz omuza bir kara harekâtına hazırlanıyoruz. Hazırlık yapıyoruz; bunun hayata geçip geçmeyeceği, bizim üzerimizde olmayan bir karar," diye ekledi.

Bar ayrıca, "Gazze'deki operasyonlar sırasında Güney Komutanlığı ile her bir muharebe ekibine verdiğimiz havadan destek, kuzeyde yapılacak harekât için de başlangıç noktası olacak," ifadelerini kullandı.

Bunun yanı sıra Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, önceki gün askerlere hitaben "Postallarınız düşman topraklarına girecek," demişti.

Halevi, Lübnan'a kara harekâtını simüle eden tatbikatta 7. Zırhlı Tugay birliklerine seslenerek, "Gün boyu saldırılar düzenliyoruz. Hem sizin [Lübnan'a] girme olasılığınıza karşı bölgeyi hazırlıyor hem de Hizbullah'a darbe indirmeye devam ediyoruz," diye konuşmuştu.