Anket sonucu: İsrailliler seçim olsa Netanyahu'ya oy verecek

img
Anket sonucu: İsrailliler seçim olsa Netanyahu'ya oy verecek YDH

26 Eylül'de yapılan ve %4,4 hata payı olan anket İsrailli seçmenlerin görüşlerini ortaya koydu.




YDH- i24 NEWS'a göre, Yitzhak Katz liderliğindeki Mind Reservoir Ltd Araştırma Enstitüsü tarafından 26 Eylül'de bir internet paneli ve bir telefon görüşmesi ile yetişkin İsrail nüfusundan (18+) 509 katılımcı arasında bir anket gerçekleştirildi.

Anket aynı zamanda kamuoyunun ateşkes konusundaki görüşlerini de ele alıyor ve Miri Michaeli ile Mahadora Central programında tartışıldı. 

Bugün yapılacak varsayımsal bir Knesset seçiminde Benyamin Netanyahu liderliğindeki Likud partisi 24 sandalye ile önde giderken, onu 21 sandalye ile Benny Gantz'ın devlet kampı takip ediyor.

Avigdor Lieberman'ın İsrail partisinin 15, Gelecek partisinin 11 ve Shas'ın 10 sandalyesi var. 

Ankete göre Likud partisi 24 vekillikle önde giderken, Benny Gantz'ın partisi 21 vekillikle onu takip ediyor. 

Naftali Bennett siyaset sahnesinde yol alıyor ancak koalisyonun görünümü zorlu olmaya devam ediyor. 

Seçim yarışına yeniden girmesi halinde 29 vekil çıkaracak olan eski Başbakan Naftali Bennett'e güçlü bir destek olduğunu ortaya koydu. 

Yair Golan liderliğindeki Demokratlar 9, Itamar Ben Gvir liderliğindeki Otzma Yehudit ise Torah Judaism ile birlikte 8 sandalyeye sahip. 

Hadash-Ta'al 6, Dini Siyonizm ve Mansur Abbas'ın partisi ise 4'er sandalyeye sahip. 

Gideon Sa'ar ve Balad partisi seçim barajını aşamadı ve her biri oyların sadece %1'ini alabildi.

Mevcut parlamento dağılımına göre koalisyon 54, muhalefet 60, Arap partisi Hadash-Ta'al ise 6 sandalyeye sahip. 

Eski Başbakan Naftali Bennett'in kendi partisinin başına geçmesi halinde parti 29 sandalye ile en büyük parti olurken Likud 21'e düşecek, devlet kampı 13, Yair Lapid'in Yesh Atid'i 9 ve Avigdor Lieberman'ın Yisrael Beiteinu'su 8 sandalyeye sahip olacak. 

Anket ayrıca katılımcıların %63'ünün devam eden çatışmalarda düşmanlıkların sürmesinden yana olduğunu, sadece %28'inin kuzey bölgesinde çözüm için ateşkesi desteklediğini ve %9'unun ise kararsız olduğunu ortaya koydu.