Irak Direnişi, İsrail’e saldırı düzenledi

img
Irak Direnişi, İsrail’e saldırı düzenledi YDH

“Filistinlilere ve Lübnan halkına destek” amaçlı saldırılarını artıran Irak Direnişi Eilat'taki önemli İsrail hedeflerine insansız hava aracı saldırısı düzenledi




YDH- Iraklı direniş savaşçıları, Tel Aviv rejiminin Gazze'ye yönelik yıkıcı savaşına ve Lübnan'a yönelik kanlı saldırısına misilleme olarak, İsrail işgali altındaki toprakların güney kesimindeki stratejik hedeflere yönelik iki insansız hava aracı saldırısı düzenledi.

Irak'taki İslami Direniş, Telegram kanalında yayınladığı açıklamada, bu sabah erken saatlerde işgalci rejimin liman kenti Eilat'a düzenlenen saldırının sorumluluğunu üstlendi.

Saldırını kamikaze dronlarla gerçekleştirildiği bildirildi.

Operasyonun “işgalci İsrail rejimine karşı mücadelenin devamı, Filistinlilere ve Lübnan halkına destek ve gaspçı Siyonist varlığın kuşatma altındaki topraklarda ve Arap ülkesinde kadınlara, çocuklara ve yaşlılara karşı gerçekleştirdiği katliamlara misilleme olarak” gerçekleştirildiği belirtildi.

Grup, işgal altındaki topraklarda önemli tesisleri hedef almaya ve vurmaya devam edeceğini kaydetti.

Bu saldırıdan saatler sonra, Irak İslami Direnişi, İsrail işgali altındaki aynı bölgede önemli bir hedefe yönelik, insansız hava araçlarıyla bir başka saldırı daha gerçekleştirdiğini duyurdu.

Irak'taki İslami Direniş, işgalci rejimin Ekim ayı başında Gazze'ye yönelik soykırım savaşını başlatmasından bu yana İsrail hedeflerine saldırılar düzenliyor.

Direniş aynı zamanda, Washington'un Gazze'deki İsrail soykırımına verdiği desteğe misilleme olarak, Irak ve Suriye'deki Amerikan askeri üslerini de vuruyor.



Makaleler

Güncel