Kıbrıs'ta İngiliz üssü önünde Filistin'e destek protestosu

img
Kıbrıs'ta İngiliz üssü önünde Filistin'e destek protestosu YDH

Kıbrıs'taki İngiliz Akrotiri Hava Üssü önünde yüzlerce protestocu toplandı. Göstericiler, İngiltere'nin İsrail'in Gazze ve Lübnan'daki saldırılarına verdiği desteği kınadı.




YDH - Kıbrıs'taki İngiliz Akrotiri Hava Üssü önünde, Filistin yanlısı ve İsrail karşıtı protestocular bir araya geldi.

Göstericiler, İngiltere'nin İsrail'in Gazze Şeridi ve Lübnan'daki süregelen saldırılarına verdiği örtülü desteği kınamak amacıyla bu eylemi gerçekleştirdi.

'Ölüm Üsleri Defolsun' sloganı altında toplanan yüzlerce kişi, Filistin ve Kıbrıs bayrakları taşıyarak İngiltere'nin Orta Doğu'daki en büyük üssü olan tesisin kapalı kapıları önünde protesto düzenledi.

Gösterinin organizatörlerinden Kıbrıs Barış Konseyi üyesi Peter Yusuf, "Bu, Kıbrıs için bir bağımsızlık ve egemenlik meselesidir. İngiliz üslerinin Kıbrıs halkının iradesine nasıl karşı çıktığı giderek daha belirgin hale geliyor," ifadelerini kullandı.

İngiltere'nin, eski bir kolonisi olan Kıbrıs'ta iki askeri üssü bulunuyor. Akrotiri'deki İngiliz Hava Kuvvetleri üssünün geçmişte Orta Doğu'daki hava saldırıları için bir hazırlık noktası olarak kullanıldığı biliniyor. Ayrıca, üssün nisan ayında İran'ın Siyonist rejime dönük doğrudan saldırısı sırasında da kullanıldığı öğrenilmişti.

Şehit olan Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, daha önce Kıbrıs hükümetini, havaalanlarını ve üslerini Lübnan'ı hedef almak için İsrail'e açmaması konusunda uyarmıştı.

Nasrallah, böyle bir durumun Kıbrıs'ı 'resmen savaşın bir parçası haline getireceğini' belirtmişti.