• 07/06/07 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH-Diyala Kurtuluş Şurası, İran karşıtı Halkın Mücahitleri örgütünün el-Kaide ve Baas Partisi ile olan ilişkilerini açıkladı.




    YDH-Diyala Kurtuluş Şurası, İran karşıtı Halkın Mücahitleri örgütünün el-Kaide ve Baas Partisi ile olan ilişkilerini açıkladı.

     

    Kentlerini terörist örgütlerden temizlemek amacıyla Diyala’daki Sünni Araplar tarafından kurulan Diyala Kurtuluş Şurası’nın üyelerinden Avad Necm er-Rubaie, İran karşıtı halkın Mücahitleri örgütünün Irak’taki silahlı grupları desteklediğini belirtti.

     

    “Eski rejimin yandaşları olan Irak İslam Devleti adlı grubun elemanları, Halkın Mücahitleri örgütünün karargahlarının bulunduğu “Ciyala”, “el-Kubeyşat” ve “Ebu Nahl” köylerinde, terörist eylemlerini gerçekleştirmek için örgütten geniş çaplı mali destek almaktadır” diyen Rubaie, halkın Mücahitleri örgütünün mezhebi çatışmaları körüklemek için Diyala ve çevresinde çok sayıda terörist eylemde bulunduğunu açıkladı.

     

    Irak hükümeti, halkın Mücahitleri örgütünün Irak’ın iç işlerine karıştığını belirterek meclisten örgütün Irak’ı terk etmesini sağlayacak yasal adımları atmasını istemiş, hükümetin bu isteği, Irak Diyalog Cephesi lideri Salih el-Mutlak ile Irak Diyalog Meclisi adlı Sünni siyasi partilerin tepkisine neden olmuştu.

     

    Saddam Hüseyin, İran Irak savaşı sırasında İran’a karşı kullandığı, savaştan sonra da Şii isyanını bastırmakta yararlandığı Halkın Mücahitleri örgütüne Bağdat’ın 70 kilometre kuzeyindeki el-Azam bölgesinde yer alan “Eşref” askeri üssünü vermişti.

     

    Congressional Weekly adlı yayın organı ABD savunma Bakanlığı’nın halkın Mücahitleri örgütünü İran’a karşı kullanmak için eğitmeyi düşündüğünü yazmıştı.

     

    Amerika, terörist örgütler listesinde yer verdiği Halkın Mücahitleri örgütünün Irak’tan çıkarılmasına karşı çıkıyor.