Irak’taki, yabancı, militanların, çoğu, Suudi, v" /> Irak’taki, yabancı, militanların, çoğu, Suudi, v" /> Irak’taki yabancı militanların çoğu Suudi v" /> Irak’taki yabancı militanların çoğu Suudi v" /> Irak’taki yabancı militanların çoğu Suudi v" /> Irak’taki yabancı militanların çoğu Suudi v"> Irak’taki, yabancı, militanların, çoğu, Suudi, v">

Irak’taki yabancı militanların çoğu Suudi v

Irak’taki yabancı militanların çoğu Suudi v"> img
Irak’taki yabancı militanların çoğu Suudi v YDH

YDH- Irak’ta 160 Suudi Arabistan vatandaşının cinayet ve sabotajdan yargılandığı, yüzlercesinin de yargı sürecini bekledikleri açıklandı.




YDH- Irak’ta 160 Suudi Arabistan vatandaşının cinayet ve sabotajdan yargılandığı, yüzlercesinin de yargı sürecini bekledikleri açıklandı.

 

Irak Ulusal Güvenlik Danışmanı Muvaffak er-Rubaie, Suudi Arabistan’da yayınlanan Ukaz gazetesine verdiği demeçte şimdiye kadar 160 Suudi Arabistan vatandaşının saldırı ve sabotaj eylemlerinden dolayı yargılandığını, yüzlerce Suudi vatandaşının da yargı sürecini beklediğini belirtti.

 

Silahlı kişilerin Irak’a bir komşu ülkeden girdiğini belirten Rubaie, birçok Suudi Arabistan vatandaşının da düzenledikleri intihar saldırılarında öldüğünü açıkladı.

 

Irak Ulusal Güvenlik Danışmanı Muvaffak er-Rubaie, geçtiğimiz hafta terörle mücadelede işbirliği konusunu görüşmek üzere Suudi Arabistan’a gitmişti.

 

Amerika’da yayınlanan Los Angeles Times gazetesi de Irak’taki üst düzey güvenlik yetkililerine dayandırdığı haberinde Irak’ta silahlı eylem yapan yabancı militanların yüzde 45’ini Suudi Arabistan, yüzde 15’ini Suriye ve Lübnan, yüzde 10’unu da kuzey Afrika ülkelerinin vatandaşlarının oluşturduğunu belirtmişti.

 

Haberinde Amerikalı yetkililerin resmi rakamlarına da yer veren gazete, Irak’ta Amerikalılara ait cezaevlerinde bulunan 135 yabancı militanın yarısını Suudi Arabistan vatandaşlarının oluşturduğunu yazıyor.