• 08/10/07 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH-Irak Uzlaşma Cephesi liderlerinden Adnan Dulaymi, İran karşıtı Halkın Mücahitleri örgütünün terörist bir örgüt olmadığını söyledi.




    YDH-Irak Uzlaşma Cephesi liderlerinden Adnan Dulaymi, İran karşıtı Halkın Mücahitleri örgütünün terörist bir örgüt olmadığını söyledi.

     

    Irak başbakanı Nuri el-Maliki’nin İran ziyareti öncesi Saddam tarafından İran’a karşı desteklenen Halkın Mücahitleri örgütünün bir terör örgütü olduğu yönündeki açıklamalarına tepki gösteren Adnan Duleymi, Iraq4all adlı internet sitesinde yer alan açıklamasında halkın Mücahitleri örgütünün terör örgütü olmadığını söyledi.

     

    Halkın Mücahitleri örgütünün ne İran’ı ne de Irak’ı tehdit ettiğini belirten Duleymi bu örgütün Irak’a BM gözetiminde geldiğini, Irak yönetiminin de bu örgüte topraklarında barınma izni verdiğini söyledi.

     

    Irak hükümetinden Halkın Mücahitleri örgütü konusundaki görüşünü değiştirmesini isteyen Duleymi, “Biz Halkın Mücahitleri örgütünün Irak’ta olumlu yönde faaliyetlerde bulunduğuna inanıyoruz; onların Irak’ın güvenliğine hiçbir olumsuz etkileri bulunmaktadır” dedi.

     

    Halkın Mücahitleri örgütünün İran’a karşı barışçı siyasi mücadele verdiğini belirten Duleymi, demokrasinin istendiği günümüz dünyasında bunun kabul edilebilir bir şey olduğunu ifade ederek Halkın Mücahitleri örgütünün terörle hiçbir ilgisinin bulunmadığını söyledi.

     

    Hükümete dönme konusunda da açıklamalarda bulunan Irak Uzlaşma Cephesi liderlerinden Adnan Duleymi, “bu kararımız nihaidir biz artık hükümete dönmeyeceğiz” dedi.

     

    275 sandalyeli Irak parlamentosunda 44 milletvekiline sahip olan Sünni Arapların en büyük siyasi ittifakı Irak Uzlaşma Cephesi, isteklerinin yerine getirilmediğini gerekçe göstererek altı bakanını hükümetten çekmişti.