El-Kaide’den, Felluce’deki, camiye, intihar, sal" /> El-Kaide’den, Felluce’deki, camiye, intihar, sal" /> El-Kaide’den Felluce’deki camiye intihar sal" /> El-Kaide’den Felluce’deki camiye intihar sal" /> El-Kaide’den Felluce’deki camiye intihar sal" /> El-Kaide’den Felluce’deki camiye intihar sal"> El-Kaide’den, Felluce’deki, camiye, intihar, sal">

El-Kaide’den Felluce’deki camiye intihar sal

El-Kaide’den Felluce’deki camiye intihar sal"> img
El-Kaide’den Felluce’deki camiye intihar sal YDH

YDH-Irak’ın Felluce kentinde bir camiye düzenlenen intihar saldırısında 10 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.




YDH-Irak’ın Felluce kentinde bir camiye düzenlenen intihar saldırısında 10 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

 

Yerel kaynaklar, bir intihar bombacısının Felluce’deki bir camiye namaz kılındığı sırada intihar saldırısı düzenlediğini ve saldırı sonunda ilk belirlemelere göre 10 kişinin öldüğünü, 15 kişinin de yaralandığını belirtiyor.

 

Irak polisi ise intihar bombacısının cami imamının, imamın çocuklarının ve namaz kılmak için camiye gelen bazı kişilerin bulunduğu bir sırada içeri girdiğini ve üzerindeki bombayı patlattığını açıkladı.

 

Yerel kaynaklar, akşam yerel saatle 21:30 civarında gerçekleştirilen saldırının asıl hedefinin bir gün önce Suriye’den Felluce’ye dönen caminin vaizi Ebu’l- Settar el-Cumeyli olduğunu belirterek Cumeyli’nin el-Kaide’nin ölüm listesinde olmasından dolayı sık sık Suriye’ye gittiğini ifade ettiler.  

 

Son günlerde Sünni bölgelerde artan saldırıların daha önce el-Kaide ile müttefik olan ama şimdi ABD ordusuyla işbirliği yaparak el-Kaide örgütüne yönelik operasyonlara katılan Sünni direniş gruplarıyla el-Kaide arasında yaşanan gerilimden kaynaklandığı belirtiliyor.

 

El- Enbar Kurtuluş Şurası’ndan sonra 1920 Tugayları adlı Sünni direniş örgütü de ABD ordusuyla birlikte El-Kaide’ye yönelik askeri operasyonlara katılıyor.

 

El-Kaide, geçtiğimiz hafta da Bakuba kentinde bir Sünni köyüne saldırmış ve 1920 Tugayları ile yaşanan çatışmada 23 kişi hayatını kaybetmişti.