Kerbela’daki, çatışmalarda, ölü, sayısı, 52’ye, u" /> Kerbela’daki, çatışmalarda, ölü, sayısı, 52’ye, u" /> Kerbela’daki çatışmalarda ölü sayısı 52’ye u" /> Kerbela’daki çatışmalarda ölü sayısı 52’ye u" /> Kerbela’daki çatışmalarda ölü sayısı 52’ye u" /> Kerbela’daki çatışmalarda ölü sayısı 52’ye u"> Kerbela’daki, çatışmalarda, ölü, sayısı, 52’ye, u">

Kerbela’daki çatışmalarda ölü sayısı 52’ye u

Kerbela’daki çatışmalarda ölü sayısı 52’ye u"> img
Kerbela’daki çatışmalarda ölü sayısı 52’ye u YDH

YDH-Irak’ın Kerbela kentinde Mehdi Ordusu ile Irak güvenlik güçleri arasında yaşanan çatışmalarda ölü sayısının 52’ye yükseldiği bildirildi.




YDH-Irak’ın Kerbela kentinde Mehdi Ordusu ile Irak güvenlik güçleri arasında yaşanan çatışmalarda ölü sayısının 52’ye yükseldiği bildirildi.

 

12. Ehlibeyt İmamı İmam Mehdi’nin doğum günü kutlamaları nedeniyle Kerbela’da düzenlenen törenlere kan bulaştı. On binlerce Iraklının akın ettiği Kerbela kentinde Irak güvenlik güçleriyle Mukteda Sadr’a bağlı Mehdi Ordusu arasında yaşanan çatışmaların dün gece başladığı, bugün de süren çatışmalarda ölü sayısının 52’ye ulaştığı bildiriliyor.

 

Bugün akşam saatlerine kadar devam eden çatışmalardan dolayı Irak güvenlik güçlerinin sokağa çıkma yasağı ilan ettiği ve yasağın ikinci bir açıklamaya kadar süreceği bildiriliyor.

 

Son ulaşan haberlere göre Hz. Hüseyin’in türbesi civarında patlama ve çatışma sesleriyle birlikte ambulansların sirenleri duyulurken, ABD’ye bağlı casus uçakları da bölgede uçuş yapıyor.

 

Irak polisi törenler nedeniyle Kerbela kentine 4 milyon kişinin toplandığını, çatışmalara ve ölü sayısındaki artışa rağmen binlerce kişinin Kerbela kentine akın etmeyi sürdürdüğünü bildirdi.