• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH-Kerbela Cuma İmamı ve Ayetullah Sistani’nin Temsilcisi Abdülmehdi Kerbelai, kentte yaşanan kanlı olayların önceden planlanmış olduğunu söyledi.




    YDH-Kerbela Cuma İmamı ve Ayetullah Sistani’nin Temsilcisi Abdülmehdi Kerbelai, kentte yaşanan kanlı olayların önceden planlanmış olduğunu söyledi.

     

    Kerbela Cuma İmamı Abdülmehdi Kerbelai bugün kılınan cuma namazında verdiği hutbede, olaylardan bir hafta önce bazı silahlı grupların İmam Mehdi’nin 15 Şaban’daki doğum günü kutlama törenlerini sabote edeceklerine ve kentteki türbeleri tahrip edeceklerine ilişkin kanıt ve belgeleri Irak güvenlik güçlerine sunduklarını söyledi.

     

    Hz. Hüseyin ile Hz. Ebulfazl Abbas türbelerine yönelik saldırı yapılacağına dair istihbaratı Irak güvenlik güçleri yetkililerine ilettiklerini ve güvenlik önlemlerinin arttırılmasını istediklerini belirten Kerbelai, “maalesef güvenlik yetkilileri bunu ciddiye almadılar ve olayları önlemek için hiçbir girişimde bulunmadılar” dedi.

     

    Verilen istihbaratlar doğrultusunda Irak güvenlik güçlerinin kente silahlı kişilerin girmesini engellemesi gerektiğini belirten Kerbela Cuma İmamı, olayın bazı silahlı gruplar tarafından önceden planlandığını belirtti ve hükümetten sorumluların cezalandırılmasını istedi.

     

    Kerbela Cuma İmamı, olaylardan hemen sonra kente gelerek aldıkları güvenlik önlemleriyle çatışmaların sona ermesini sağlayan Başbakan Nuri el-Maliki’ye ve Savunma Bakanı Abdülkadir el-Ubeydi’ye de teşekkür etti.