Maliki’den, ABD’ye, açık, tavır" /> Maliki’den, ABD’ye, açık, tavır" /> Maliki’den ABD’ye açık tavır" /> Maliki’den ABD’ye açık tavır" /> Maliki’den ABD’ye açık tavır" /> Maliki’den ABD’ye açık tavır"> Maliki’den, ABD’ye, açık, tavır">

Maliki’den ABD’ye açık tavır

Maliki’den ABD’ye açık tavır"> img
Maliki’den ABD’ye açık tavır YDH

YDH-Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, ülkedeki güvenlik sorunlarının iyiye doğru gitmesinde ABD’nin asker artırımının değil, hükümetin attığı ulusal uzlaşma adımlarının etkili olduğunu söyledi.




YDH-Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, ülkedeki güvenlik sorunlarının iyiye doğru gitmesinde ABD’nin asker artırımının değil, hükümetin attığı ulusal uzlaşma adımlarının etkili olduğunu söyledi.

 

Irak’ta yayınlanan es-Sabah gazetesinin haberine göre Şii ve Sünni grupların temsilcileriyle bir araya gelen Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, hükümeti devirmeye yönelik girişimlerin başarısızlıkla sonuçlandığını belirtti ve “Kör terörizm ülkedeki belli bir partiyi, toplumsal kesimi veya mezhebi hedef almamaktadır. Tekfircilerin yeni demokratik Irak’a yönelik kindar açıklamaları ve fetvaları, bu terörizmin tüm Irak’ı hedef aldığını ortaya koymaktadır” dedi.

 

Ülkelerin artık fitne ateşinin sadece Irak’ta kalmadığını ve Irak hükümetiyle işbirliği yapmamaları durumunda bunun kendilerini de saracağını anlamaya başladığını belirten Maliki, İyad Allavi için çalışan bir Amerikan reklam şirketi temsilcilerine yaptığı açıklamada da Bağdat’taki güvenlik durumunun iyiye gitmesinin de ABD Başkanı Bush’un Irak stratejisi çerçevesinde asker arttırmasından değil, hükümetin attığı ulusal uzlaşma adımlarından kaynaklandığını söyledi.

 

Irak hükümetinin devrilmesi konusunda atılan adımların başarısızlıkla sonuçlanacağının bilinmesini isteyen Maliki, Irak’taki bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada da bir Amerikan reklam şirketinin İyad Allavi ile yaptığı işbirliğine değindi ve yasa dışı olan Baas partisiyle uzlaşmanın mümkün olmadığını ifade etti.