• 09/05/07 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Irak Diyalog Cephesi, yüzden fazla Iraklının ABD Başkanı Bush’tan Allavi’nin iktidara getirilmesini isteyen mektubunun yakında ABD Büyükelçiliğine sunulacağını açıkladı.




    YDH- Irak Diyalog Cephesi, yüzden fazla Iraklının ABD Başkanı Bush’tan Allavi’nin iktidara getirilmesini isteyen mektubunun yakında ABD Büyükelçiliğine sunulacağını açıkladı.

     

    Irak Diyalog Cephesi, bir nüshasını Esvatu’l- Irak haber ajansına gönderdiği açıklamasında aralarında çeşitli gruplardan parlamenterlerin de yer aldığı yüzden fazla kişinin ABD Başkanı George Bush’a İyad Allavi’nin yeniden iktidara getirilmesi durumunda kendisini destekleyeceklerini ifade eden bir mektup yazdığını belirtti.

     

     “Seçkin milli ve demokratik şahsiyet” olarak söz edilen Allavi’nin “İran’a bağlı olanların” alternatifi olduğunun belirtildiği mektupta ABD Başkanı George Bush’tan Allavi’nin tekrar iktidara getirilmesi isteniyor ve Allavi iktidarına destek vaat ediliyor.

     

    Irak Diyalog Cephesi tarafından yapılan açıklamada aralarında birçok milletvekili ve yüzden fazla seçkin Iraklı şahsiyet tarafından imzalanan mektubun yakında ABD Büyükelçiliğine sunulacağı ifade edildi.

     

    Time dergisine demeç veren eski Baas partisi yetkilileri de devrik Irak diktatörü Saddam Hüseyin’in yardımcısı İzzet İbrahim ed-Duri’nin İyad Allavi’nin iktidara gelmesi durumunda İyad Allavi’yi destekleyeceğini söylemişti.

     

    İyad Allavi’nin liderliğini yaptığı el-Irakıye 275 sandalyeli parlamentoda sahip olduğu 24 sandalye ile ülkedeki dördüncü büyük siyasi güç olarak görülüyor.

     

    Irak Uzlaşma Cephesi’nin kabineden bakanlarını çekmesinden sonra Allavi de kendisine bağlı 5 bakanı hükümetten çekmişti.

     

    Irak Diyalog Cephesi ve Irak Uzlaşma Cephesi heyetleri, ABD Kongresi’nin daveti üzerine dün Washington’a gitti.

     http://www.aswataliraq.info/look/article.tpl?IdLanguage=17&IdPublication=4&NrArticle=54386&NrIssue=1&NrSection=1