Türkmeneli, Partisi’nden, Şehristani’ye, des" /> Türkmeneli, Partisi’nden, Şehristani’ye, des" /> Türkmeneli Partisi’nden Şehristani’ye des" /> Türkmeneli Partisi’nden Şehristani’ye des" /> Türkmeneli Partisi’nden Şehristani’ye des" /> Türkmeneli Partisi’nden Şehristani’ye des"> Türkmeneli, Partisi’nden, Şehristani’ye, des">

Türkmeneli Partisi’nden Şehristani’ye des

Türkmeneli Partisi’nden Şehristani’ye des"> img
Türkmeneli Partisi’nden Şehristani’ye des YDH

YDH-Irak Türkmeneli Partisi, Kürdistan Bölge yönetimi tarafından istifaya çağrılan Irak Petrol Bakanı Hüseyin Şehristani’ye destek verdi.




YDH-Irak Türkmeneli Partisi, Kürdistan Bölge yönetimi tarafından istifaya çağrılan Irak Petrol Bakanı Hüseyin Şehristani’ye destek verdi.

 

YDH’ya yazılı bir açıklama gönderen Irak Türkmeneli Partisi Enformasyon danışmanı Timur Beyoğlu Kürt yönetimini sorumsuzlukla ve keyfi davranmakla suçladı.

 

Türkmeneli Partisi yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere verdi:  

 

“Irak Petrol Bakanı Sayın Dr. Hüseyin Şehristani’nin sözde Irak Kürdistan Yönetimi tarafından, Yönetimin iç işlerine karıştığı gerekçesiyle, istifaya çağırılması partimizce şaşkınlıkla ve derin esefle karşılanmıştır. Merkezi Hükümetin bir saygın bakanına yönetilen bu tür kabul edilemez çağrı, söz konusu yönetim, Irak konularına ne kadar sorumsuz, seçici ve keyfi şekilde yaklaştığını bir kez daha ortaya koymuştur.

   

Biz bu talihsiz eylemi kınarken Irak medya kuruluşlarından ve siyasi partilerinden aynı tepkiyi bekliyoruz.”

 

Irak Petrol Bakanı Hüseyin Şehristani, Kürt Yönetiminin yabancı petrol şirketleriyle yaptığı anlaşmaların yasadışı olduğunu söylemişti.