Tarık, Haşimi’den, el-Kaide, karşıtı, aşiretlere" /> Tarık, Haşimi’den, el-Kaide, karşıtı, aşiretlere" /> Tarık Haşimi’den el-Kaide karşıtı aşiretlere" /> Tarık Haşimi’den el-Kaide karşıtı aşiretlere" /> Tarık Haşimi’den el-Kaide karşıtı aşiretlere" /> Tarık Haşimi’den el-Kaide karşıtı aşiretlere"> Tarık, Haşimi’den, el-Kaide, karşıtı, aşiretlere">

Tarık Haşimi’den el-Kaide karşıtı aşiretlere

Tarık Haşimi’den el-Kaide karşıtı aşiretlere"> img
Tarık Haşimi’den el-Kaide karşıtı aşiretlere YDH

YDH-Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık el-Haşimi, aşiretlerin ülke güvenliği ve istikrarı konusunda rol oynamasının zorunlu olduğunu söyledi.




YDH-Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık el-Haşimi, aşiretlerin ülke güvenliği ve istikrarı konusunda rol oynamasının zorunlu olduğunu söyledi.

 

Bağdat ve çevresinden gelen 100 kadar aşiret liderinin katıldığı bir konferansta konuşan Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık el-Haşimi, “Sizin Irak halkına, değerlerine ve inançlarına yönelen örgütlü tehditle mücadelede ülkenin sizin yardımınıza ihtiyacı bulunmaktadır” dedi.

 

Bağdat’ın batısı ve güneyi ile diğer bazı illerde güvenlik durumunun gözle görülür bir şekilde iyiye gittiğini belirten Haşimi, bu gelişmenin Iraklıların kalbinde bir umut ışığının yanmasına sebep olduğunu belirtti.

 

Irak hükümetinin halen zayıf olduğunu belirten Haşimi, ülkedeki sıradan halkın kurban vermeye devam ettiğini söyledi ve aşiretlerden gönüllü olarak güvenlik servislerine katılmasını istedi.

 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi, “kendi bölgelerinizdeki güvenliğin sağlanması için evlatlarınızın ordu ve polis saflarına katılması zorunludur” diye konuştu.

 

Sünni aşiret liderleri de el-Kaide ile mücadele konusunda Irak hükümetinden kendilerine mali ve askeri destek vermesini istedi.