• 10/08/07 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH-Irak İçişleri Bakanlığı el-Irakıye grubu lideri İyad Allavi ile Ulema Heyeti Lideri Haris ed-Dari’nin Gökyüzü Ordusu (Cundu’s- Sema) adlı terörist örgütün lideriyle ilişkide olduğunu açıkladı.




    YDH-Irak İçişleri Bakanlığı el-Irakıye grubu lideri İyad Allavi ile Ulema Heyeti Lideri Haris ed-Dari’nin Gökyüzü Ordusu (Cundu’s- Sema) adlı terörist örgütün lideriyle ilişkide olduğunu açıkladı.

     

    Esvatu’l- Irak haber ajansının bildirdiğine göre Irak İçişleri Bakanlığı Sözcüsü General Abdülkerim Halef, geçen Haziran ayında Necef kentinin kuzeydoğusunda Gökyüzü Ordusu adlı örgütün sebep olduğu çatışmalarla ilgili araştırmanın sonuçlandığını açıkladı.

     

    Irak güvenlik güçleri geçtiğimiz haziran ayında aldığı bir istihbarat üzerine Necef’in kuzeydoğusundaki Zarka bölgesinde Gökyüzü Ordusu adlı bir örgüte operasyon düzenlemiş ve söz konusu örgütün Kerbela törenleriyle eş zamanlı olarak Necef kentini ele geçirerek buradaki din alimlerini öldürmeyi hedeflediğini açıklamıştı.

     

    Irak ordusunun operasyonunda örgütün 250 militanının öldürüldüğü ve yüzlerce militanının da yakalandığı belirtilmişti.

     

    Gökyüzü Ordusu adlı örgütün Liderinin Ziya Abdullah el-Keravi olduğunu belirten Irak İçişleri Bakanlığı Sözcüsü, örgütün eski rejimin istihbarat servisiyle ilişkili olduğunu açıkladı.

     

    Abdülkerim Halef, söz konusu örgütün bazı bölge ülkeleri tarafından da desteklediğini belirtti; ama örgütün ilişkide olduğu ülkeler konusunda isim vermedi.

     

    Abdülkerim Halef, basın mensuplarına örgütün lideri Abdullah el-Keravi’nin kardeşinin video görüntülerini de izletti ve Riyad Abduzzehra adlı şahsın el-Keravi ile Irak’ın eski Başbakanı İyad Allavi ile Ali isimli bir şahıs aracılığıyla irtibatta olduğunu itiraf ettiğini belirtti.

     

    Söz konusu itiraf videosunda Riyad Abduzzehra’nın Ali adlı aracının el-Keravi ile İyad Allavi arasındaki yazışmalara aracılık ettiğini söylediği ve el-Keravi ile Allavi arasındaki bu ilişkinin Mısır’da kurulduğunu ifade ettiği bildiriliyor.

     

    Gökyüzü Ordusu adlı örgütün İyad Allavi’den her defasında 100 bin dolar olmak üzere üç defa maddi yardım aldığını belirten Riyad Abduzzehra, Ulema Heyeti Lideri Haris ed-Dari’nin de Suriye’deki bir aracı vasıtasıyla el-Keravi ile ilişkide olduğunu açıkladı.

     

    Gökyüzü Ordusu adlı örgütün Lideri El-Keravi ile Ulema Heyeti Lideri Haris ed-Dari arasındaki ilişkiyi Suriye’deki Ahmed Ebu Abdullah adlı bir şahsın sağladığını belirten Riyad Ebu Zehra, Dari ile Keravi’nin birkaç kez Irak dışında görüşmeler yaptığını da ifade etti.