• 10/10/07 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH-Uzun bir süredir İran’da tedavi gören Irak İslami Yüksek Konseyi Lideri Abdulaziz el-Hekim, bugün sabah Irak’a döndü.




    YDH-Uzun bir süredir İran’da tedavi gören Irak İslami Yüksek Konseyi Lideri Abdulaziz el-Hekim, bugün sabah Irak’a döndü.

     

    Irak devlet televizyonu Irak İslami Yüksek Konseyi Lideri Abdulaziz el-Hekim’i karşılayan çok sayıdaki kişinin Yüksek Konsey’in Bağdat’taki merkezinin önünde büyük bir gösteri düzenlediğini duyurdu.

     

    Irak Yüksek İslami Konseyi Lideri Abdulaziz el-Hekim’i karşılayanlar arasında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adil Abdulmehdi, Maliye Bakanı Beyan Cebr el-Zubeydi, Iraklı parlamenterlerden Humam el-Hammudi, Şeyh Celaleddin es-Sagir ve diğer bazı siyasi yetkililerin de bulunduğunu belirten el-Irakıye televizyonu, el-Hekim’in sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti.

     

    Esvatu’l- Irak haber ajansına demeç veren Iraklı parlamenterlerden Hamid Mualla el-Hekim’in sağlık durumunun son derece iyi olduğunu ve moralinin çok yüksek olduğunu belirtmekle birlikte tedavisi için tekrar Tahran’a dönüp dönmeyeceği konusunda bir açıklama yapmadı.

     

    Öte yandan Yüksek İslami Konsey’in siyasi danışmanlarından Muhsin el-Hekim, Fars haber ajansına verdiği demeçte Abdulaziz el-Hekim’in tedavi sürecinin son derece başarılı olduğunu belirterek yapılan araştırmalarda hastalığın büyük ölçüde iyileştiğini ifade etti.

     

    Irak Yüksek İslami Konseyi Lideri Abdulaziz el-Hekim yaklaşık olarak altı aydır İran’da akciğer kanseri tedavisi görüyor.