• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH-Irak İslami Yüksek Konseyi Başkan Yardımcısı Ammar el-Hekim, Irak’ta kalıcı askeri üslerin kurulmasını önlemeye çalıştıklarını söyledi.




    YDH-Irak İslami Yüksek Konseyi Başkan Yardımcısı Ammar el-Hekim, Irak’ta kalıcı askeri üslerin kurulmasını önlemeye çalıştıklarını söyledi.

     

    Irak İslami Yüksek Konseyi Başkan Yardımcısı Ammar el-Hekim, bayram namazı hutbesinde İslami Yüksek Konsey’in siyasi tutumları konusunda açıklamalarda bulundu.

     

    Yabancı güçlerin Irak’ta kalıcı askeri üsler kurulmasını önlemek için çalıştıklarını belirten Ammar el-Hekim, “Irak’ın çok yakında Birleşmiş Milletler egemenliğinden çıkması ve tam bağımsızlığına kavuşması için çalışıyoruz” dedi.

     

    Öteden beri Irak’ın bölge ülkeleriyle açık politikalar temelinde ilişkiler geliştirmesinden yana olduklarını belirten Ammar el-Hekim, bölge ülkeleri arasındaki sorunların tek çözüm yolunun yapıcı görüşmelerden geçtiğini bu çerçevede de İran’la ABD ve bölge ülkeleri arasında görüşmeler yapılmasına çalıştıklarını söyledi.

     

    Arap ülkelerinin Irak’ın bağımsızlığı konusundaki rollerinin önemine değinen el-Hekim, “Arap ülkelerinin Irak’ta elçilik açmalarına ve buradaki diplomatlarının sayısını arttırmalarına büyük önem veriyoruz ve tüm ülkelerle karşılıklı çıkarlar temelinde dengeli ilişkiler geliştirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

     

    Yabancı güçlerin askeri varlığına ihtiyaç duymamak için Irak güvenlik güçlerinin yapılandırılmasına çalıştıklarını da belirten Ammar el-Hekim, yabancı güçlerin masum Iraklıları hedef alan saldırılarını da kınayarak suçsuz yere cezaevlerinde tutulan Iraklıların en kısa zamanda serbest bırakılmasını istedi.

     

    Irak anayasasındaki federalizmle ilgili maddelerin önemine işaret eden Ammar el-Hekim, anayasadaki mevcut federalizm şeklinin Irak’ın bütünlüğünü koruyabileceğini ifade etti.