• 11/12/07 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH-Irak İslami Yüksek Konseyi Başkanı Abdülaziz el-Hekim, Irak anayasasına göre hiçbir terör örgütünün Irak topraklarını kullanamayacağını belirterek Türkiye’nin yanında yer aldıklarını söyledi.




    YDH-Irak İslami Yüksek Konseyi Başkanı Abdülaziz el-Hekim, Irak anayasasına göre hiçbir terör örgütünün Irak topraklarını kullanamayacağını belirterek Türkiye’nin yanında yer aldıklarını söyledi.

     

    İrna haber ajansına özel bir demeç veren Irak İslami Yüksek Konseyi Lideri Abdülaziz el-Hekim Kuzey Irak’taki PKK varlığı ve Türkiye’nin bu konudaki rahatsızlığı ile ilgili bir soruyu “Halkın ve meclisin onayından geçen Irak anayasasına göre terörist bir örgütün Irak topraklarında barınması veya burayı bir geçiş güzergahı olarak kullanması yasaktır. Kürt kardeşlerimiz de bu yasayı kabul etmiştir ve bu tüm Irak halkının görüşüdür” diyerek cevapladı.

     

    Komşu bir ülkenin Irak topraklarını kullanan terörist örgütlerden dolayı zarar görmesini Irak hükümetinin kabul edemeyeceğini belirten el-Hekim, “Terörist örgütler, başkalarına saldırıda bulunuyor. Bu noktada biz Türkiye’nin yanındayız ve bölgemizde bir sorun istemiyoruz” diye konuştu.

     

    Türkiye’nin Irak sınırındaki sınırlı bazı bölgelere asker yığdığını belirten el-Hekim, “Umarım Türkiye’nin asker kullanmasını gerektirecek bir ortam yaratılmaz” dedi.

       

    Irak İslami Yüksek Konseyi Başkanı Abdülaziz el-Hekim, İran muhalifi Halkın Mücahitleri örgütünün de ABD’nin engellemesi yüzünden Irak’tan çıkarılamadığını belirterek ABD’nin Halkın Mücahitleri Örgütü’nü mülteci statüsünde gördüğünü söyledi ve bu yüzden söz konusu terör örgütünün Irak’tan çıkarılmasını engellediğini belirtti.

     

    Irak hükümetinin Halkın Mücahitleri örgütü üyelerini sınır dışı etme kararı almasına rağmen ABD engellemesi yüzünden bu kararın uygulanamadığını belirten el-Hekim, söz konusu örgütün Iraklı yetkililerle ABD’li yetkililer arasında sürekli olarak sorun oluşturduğunu ifade etti.