• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH-Yayın kuruluşları, Irak Uzlaşma Cephesi Lideri Adnan Duleymi’yi hedef alan terör girişimiyle ilgili yeni ayrıntılara yer verdi.




    YDH-Yayın kuruluşları, Irak Uzlaşma Cephesi Lideri Adnan Duleymi’yi hedef alan terör girişimiyle ilgili yeni ayrıntılara yer verdi.

     

    Irak’tan yayın yapan el-Irakiye ve eş-Şarkıyye televizyonları, Irak güvenlik güçlerinin Uzlaşma Cephesi Lideri Adnan Duleymi’nin Bağdat’ın batısındaki Hayy el-Adl bölgesindeki çalışma ofisi önünde park etmiş bomba yüklü iki aracı bulduğunu ve bombaları patlatarak etkisiz hale getirdiğini bildirdi.

     

    Araçlardaki bombaların patlatılması üzerine Duleymi’nin bürosunun tamamen yıkıldığını belirten el-Irakıye televizyonu, Irak güvenlik güçlerinin Duleymi’nin bürosunda çalışan 7 kişiyi de gözaltına aldığını duyurdu.

     

    El-Irakiye televizyonu, sorgulanan büro görevlilerinden birinin el-Kaide ile mücadele eden Sünni aşiret liderlerinden birini öldürdüğünü itiraf ettiğini duyurdu.

     

    Eş-Şarkıye televizyonuna açıklamada bulunan Adnan Duleymi ise Irak güvenlik güçlerini araçlardaki bombaları binandan uzaklaştırarak etkisiz hale getirmeleri gerektiğini söyleyerek eleştirdi ve bu bombalı araçların kendi ismini lekelemek veya kendisini ortadan kaldırmak için düzenlenmiş bir komplo olduğunu ifade etti.