• 12/01/07 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH-Irak Uzlaşma Cephesi Lideri Adnan Duleymi, hükümeti kendisini ev hapsinde tutmakla suçladı.




    YDH-Irak Uzlaşma Cephesi Lideri Adnan Duleymi, hükümeti kendisini ev hapsinde tutmakla suçladı.

     

    Esvatu’l- Irak haber ajansının bildirdiğine göre Irak Uzlaşma Cephesi Lideri Adnan Duleymi, bürosunun önünde iki bomba yüklü aracın bulunmasından sonra evinin çevresinde sıkı güvenlik tedbirlerinin alındığını ve kendisinin dışarıya çıkmasına izin verilmediğini söyledi.

     

    Bugün parlamento oturumuna katılmak için evden çıkmak istediğini; ancak evinin önündeki güvenlik görevlilerinin kendisinin evden çıkmasına izin vermemeleri konusunda talimat aldıklarını söylediklerini belirtti.

     

    Kendisine tutuklandığına dair herhangi bir tebligat yapılmadığını belirten Dulaymi, yapılan bu uygulamanın yasadışı olduğunu söyledi.

     

    Irak hükümeti bu uygulamanın Adnan Duleymi’nin ev hapsine alınmasıyla bir ilgisinin olmadığını, bu önlemin Duleymi’nin can güvenliğinin sağlanması için alındığını söylerken, Güvenlik Güçleri Sözcüsü Kasım Ata, Duleymi ile ilgili soruşturmanın sürdüğünü yakında elde edilen bilgilerin halka duyurulacağını söyledi.

     

    Öte yandan el-Forat televizyonu, Hükümet Sözcüsü Ali Debbağ’ın Adnan Duleymi’nin korumalarının tutuklanması ve kendisi hakkında yürütülen soruşturma konularında açıklamalarda bulunduğunu belirterek  “kimse yasalardan üstün değildir, Adnan Duleymi yasal soruşturma için mahkemeye sevk edilecek” dediğini nakletti.

     

    Geçtiğimiz perşembe günü Irak Uzlaşma Cephesi Lideri Adnan Duleymi’nin bürosunun önünde patlayıcı yüklü iki araç bulunmuş ve Irak güvenlik güçleri, söz konusu patlayıcı yüklü araçlardan birinin içinde bulunan Duleymi’nin oğluyla bazı korumalarını tutuklamıştı.

     

    Irak Uzlaşma Cephesi milletvekilleri de Adnan Duleymi’nin parlamentoya gelmesine izin verilmemesini protesto ederek bugünkü meclis oturumunu boykot etti.