İran Suriye serbest ticaret anlaşması yürürlüğe girdi

img
İran Suriye serbest ticaret anlaşması yürürlüğe girdi YDH

YDH- İran’la Suriye arasında imzalanan serbest ticaret anlaşmasının geçtiğimiz hafta iki ülkedeki yasal süreçlerini tamamlayarak bugün resmen yürürlüğe girdiği bildirildi.




 

YDH- İran’la Suriye arasında imzalanan serbest ticaret anlaşmasının geçtiğimiz hafta iki ülkedeki yasal süreçlerini tamamlayarak bugün resmen yürürlüğe girdiği bildirildi.

Suriye İhracatı Geliştirme Kurumu Başkanı İran’la imzalanan serbest ticaret anlaşmasının Suriye için ideal bir fırsat yarattığını söyledi.

Suriye’de yayımlanan es-Savra gazetesine demeç veren Suriye İhracatı Geliştirme Kurumu Başkanı Husam el-Yusuf, İran’la Suriye arasında imzalanan serbest ticaret anlaşmasıyla Suriye’nin İran’a ihracat yapması için ideal bir fırsat yaratacağını söyledi.

İran’la Suriye arasında hiçbir ciddi rekabet bulunmadığını belirten Yusuf, İran’ın Suriye’deki yatırımlarının şu anda 1.5 milyar dolar düzeyinde olduğunu belirterek serbest ticaret anlaşmasıyla bu rakamın artacağını söyledi.

Suriye’nin halen dünyanın 178 ülkesiyle ticari münasebetleri olduğunu belirten Husam Yusuf, İran’la yapılan serbest ticaret anlaşmasıyla Suriye’de üretilip İran’da üretilmeyen tarım mamullerinin İran’a, İran’da üretilip Suriye’de üretilmeyen sanayi mamullerinin de Suriye’ye satılacağını söyledi.

Husam Yusuf, İran’la imzalanan serbest ticaret anlaşmasıyla iki ülke arasındaki güçlü siyasi ilişkilerin ekonomik alanda da hissedileceğini belirterek İran’la ticaret hacminin 5 milyar dolara çıkarılmasının hedeflendiğini ifade etti.

Türkiye ile Suriye arasında da serbest ticaret anlaşması imzalanmış; ancak Türkiye’nin rejim karşıtlarını desteklemesi sebebiyle bu anlaşma 4 ay önce feshedilmişti.