Suriye’ye savaşmaya giden Libyalılardan biz sorumlu değiliz

img
Suriye’ye savaşmaya giden Libyalılardan biz sorumlu değiliz YDH

YDH- Libya Dışişleri Bakanı Aşur bin Hayal, Suriye’ye savaşmak için giden Libyalılardan hükümetin sorumlu olmadığını söyledi.




 

YDH- Libya Dışişleri Bakanı Aşur bin Hayal, Suriye’ye savaşmak için giden Libyalılardan hükümetin sorumlu olmadığını söyledi.

El Alem televizyonunun haberine göre Libya Dışişleri Bakanı Aşur bin Hayal, Libya’da Suriye’ye savaşmak için gidenlerin olmasının Libya hükümetinin bunları desteklediği anlamına gelmediğini söyledi.

Libyalı bakan, “Suriye’de Libyalı silahlı unsurlar bulunuyorsa, bu onların kişisel kararlarıdır. Bu durum Libya hükümetinin onları desteklediği anlamına gelmez” dedi.

Tunus Dışişleri Bakanı Refik Abdusselam ve Mısır Dışişleri Bakanı Muhammed kamil Amr’la görüşmesinden sonra açıklamalarda bulunan Libya Dışişleri Bakanı Bin Hayal, “Her Libya vatandaşının istediği her şeyi yapma ve istediği yere gitme hakkı vardır. Fakat bu, Libya hükümetinin bu işte katkısı olduğu anlamına gelmez” dedi.

Suriye’deki savaşın Libya hükümetinin kararı olmadığını belirten Aşur bin Hayal, Libya’nın bu yönde resmi bir kararının bulunmadığını söyledi.

Libya’daki milislerin Suriye’deki silahlı gruplara destek vermek için Suriye’ye gittiği yönünde haberler yayımlanmış, Bingazi kentindeki Cerir camii imam hatiplerinden Şeyh İmad ed-Dersi de Suriye için cihat çağrısında bulunduğu hutbesinde çok sayıda Libyalı’nın “cihat” için Suriye’ye gittiğini söylemişti.