Arap Birliği: Suriyeli muhalifleri silahlandırma talebimiz yok

21 Mart 2012

YDH- Arap Birliği, Suriye’deki sorunun çözümü için muhaliflerin silahlandırılması yönünde bir önerilerinin bulunmadığını açıkladı.

 

YDH- Arap Birliği, Suriye’deki sorunun çözümü için muhaliflerin silahlandırılması yönünde bir önerilerinin bulunmadığını açıkladı.

Amerika’nın Arapça yayın kuruluşu Radyo Sawa’ya demeç veren Arap Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Ahmed bin Hilli, Suriye’deki sorunun çözümü konusunda muhaliflerin silahlandırılmasını öngören bir önerilerinin bulunmadığını açıkladı.

Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed bin Hilli, “silahlandırma veya askeri meseleler bizim açımızdan söz konusu değil, Arap Birliği’nin ve üyelerinin öngördüğü kararlara bağlıyız. Biz, durumun daha da karmaşık hale gelmesini istemiyoruz” dedi.

Suriye’deki sorunun barışçı yollarla çözülmesi gerektiğini vurgulayan Hilli, tehlikeli sonuçlar doğuracağı için askeri seçenekten sakınılması gerektiğini söyledi.

Öte yandan Birleşmiş Milletler bugün Arap Birliği ve BM’nin Suriye Özel temsilcisi Kofi Annan’ın Suriye’deki sorunun çözümü için başlattığı girişimi desteklediğini açıklayan bir başkanlık kurulu bildirisi yayımladı.

Suriye’de çatışan tarafları şiddete son vermeye ve Şam yönetimi ile muhalif grupları diyaloga çağıran Kofi Annan’ın önerisi, Rusya’nın çözüm planı ile paralellik taşıyor.

Arap ülkeleri ve Batılı ülkeler, Suriye’deki sorunun çözümü için Cumhurbaşkanı Beşşar Esed’in çekilmesini ön şart olarak koşuyorlardı.