Libya Başbakanı: Çatışmalardan Kaddafi yanlıları sorumlu

04 Nisan 2012

YDH- Libya Başbakanı Abdurrahim el-Kib, ülkenin güneyinde ve batısında yaşanan ve yüzden fazla kişinin ölümüyle sonuçlanan çatışmalardan Kaddafi yanlılarının sorumlu olduğunu söyledi.

 

YDH- Libya Başbakanı Abdurrahim el-Keyb, ülkenin güneyinde ve batısında yaşanan ve yüzden fazla kişinin ölümüyle sonuçlanan çatışmalardan Kaddafi yanlılarının sorumlu olduğunu söyledi.

Suudilere yakınlığı ile bilinen Mufekkiretu’l- İslam haber sitesinin bildirdiğine göre Libya Başbakanı Abdurrahman el-Keyb, ülkenin genelinde yaşanan huzursuzluklardan ve güvenlik sorunlarından Muammer Kaddafi yanlılarının ve Kaddafi rejimine bağlı unsurların sorumlu olduğunu söyledi.

Libya hükümetinin Kaddafi yanlılarına sığınma ve barınma imkanı tanıyan ülkelere yeni bir mesaj göndereceğini belirten Abdurrahimm el-Keyb, aralarında Cezayir ve Nijer devlet başkanlarının da bulunduğu ülkelerden yargılanmaları için Kaddafi ailesinin bireylerini ve yandaşlarını teslim etmelerini isteyeceklerini söyledi.

Ulusal Geçiş Konseyi’nin rakip milis güçlerin çatışmalarına sahne olan ülkenin batısına bir heyet gönderdiğini belirten Abdurrahman el-Keyb, bu yılın ortalarında yapılması öngörülen parlamento seçimlerinin ertelenebileceğine ilişkin iddiaları da reddederek hükümetinin seçimlerin güvenli bir şekilde düzenlenmesini sağlayabilecek güçte olduğunu ifade etti.