Suriye: Silah bırakanlar affedilecek

12 Nisan 2012

YDH- Suriye yönetimi, herhangi bir cinayete karışmayan ve silahlarını bırakarak teslim olanların affedileceğini açıkladı.

 

YDH- Suriye yönetimi, herhangi bir cinayete karışmayan ve silahlarını bırakarak teslim olanların affedileceğini açıkladı.

Suriye devlet televizyonunun haberine göre Suriye İçişleri Bakanlığı, bir açıklama yaparak silahlarını bırakıp teslim olanların affedilmesi için girişim başlattıklarını belirtti.

Suriye İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada herhangi bir cinayete karışmamış olan kişilerin silahlarını bırakıp en yakın güvenlik merkezine teslim olmaları durumunda herhangi bir yargısal sürece tabi tutulmayacağı belirtildi.

Öte yandan SANA haber ajansı, Birleşmiş Milletler ve Arap Birliği Özel Temsilcisi Kofi Annan’ın sunduğu plan doğrultusunda bu sabah saat 6’da başlayan ateşkese rağmen, silahlı grupların Halep kentinde bir askeri otobüsün geçiş yoluna yerleştirdikleri bombanın infilak ettirilmesi sonucu bir yarbayın öldüğünü 24 askerin de yaralandığını duyurdu.

Suriye hükümeti daha önce de çıkardığı af yasası kapsamında herhangi bir cinayete karışmamış olan kişilerin affedileceğini belirterek silahlı gruplara silahlarını tesim etmesi yönünde çağrı yapmış; ancak Amerika Dışişleri Bakanlığı Şam yönetiminin af vaadinin aldatıcı olduğunu öne sürerek silahlı gruplardan direnişe devam etmelesini istemişti.