Suriye iç muhalefeti 16 Nisan’da Moskova’ya gidiyor Yazıya git

PDF olarak indirmek için yazdırma penceresinde hedef olarak “PDF olarak kaydet” seçeneğini işaretleyin.

Yakın Doğu Haber
SURİYE
13 Nisan 2012 · 01:00

Suriye iç muhalefeti 16 Nisan’da Moskova’ya gidiyor

YDH- Suriye içerisindeki muhaliflerden oluşan bir heyetin yaşanan bunalımın çözümüyle ilgili istişarelerde bulunmak üzere Moskova’ya gidecekleri bildirildi.

 

YDH- Suriye içerisindeki muhaliflerden oluşan bir heyetin yaşanan bunalımın çözümüyle ilgili istişarelerde bulunmak üzere Moskova’ya gidecekleri bildirildi.

Rusya’nın Sesi Radyosunun Itar Tass haber ajansına dayanarak bildirdiğine göre Suriye içerisindeki muhalif grupların temsilcilerinden oluşan bir heyet Suriye’de yaşanan bunalımın çözümü konusunda istişarelerde bulunmak üzere Moskova’ya gidecek.

Moskova’ya gidecek heyetin başkanlığını Suriye’de Değişim için Ulusal Koordinasyon Kurulu adlı muhalif grubun Şam koordinatörü Hasan Abdulazim’in yapacağı belirtilirken heyetin Rusya Devlet Başkanı’nın Ortadoğu Özel Temsilcisi Mihail Bugdanov’la ve Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’la görüşeceği bildirildi.

Heysem Menna başkanlığındaki Suriye’de Değişim için Ulusal Koordinasyon Kurulu, ABD, Fransa, katar ve Türkiye’nin girişimleriyle İstanbul’da kurulan Burhan Galyun liderliğindeki Ulusal Konsey’in aksine Suriye içerisinde de temsil ediliyor.

Yakın Doğu Haber
ydh.com.tr
Bu belge 15.08.2026 17:29 tarihinde alınmıştır.
https://ydh.com.tr/d/10077/suriye-ic-muhalefeti-16-nisan-da-moskova-ya-gidiyor