AB, Suriye’ye yönelik yeni yaptırımlar için çalışıyor

20 Nisan 2012

YDH- Avrupalı ülkelerin Suriye’ye yönelik yeni bir yaptırım paketi üzerinde çalışmalar yaptığı açıklandı.

 

YDH- Avrupalı ülkelerin Suriye’ye yönelik yeni bir yaptırım paketi üzerinde çalışmalar yaptığı açıklandı.

Rusya’nın Sesi Radyosu, Brüksel’deki Avrupalı bir diplomatın Suriye’ye yönelik yeni bir yaptırım paketi üzerinde çalışmalar yaptıklarını açıkladığını duyurdu.

Avrupa Konseyi’nin 23 Nisan’da toplanacağını hatırlatan Avrupalı diplomat, “Buradaki temel soru bu yaptırım paketinin pazartesi gününe yetişim yetişmeyeceğidir” dedi.

Hazırlanan pakete göre Suriye’ye yeni ek yaptırımlar uygulanmasının söz konusu olduğunu belirten diplomat, “bu, üye ülkelerin alacağı karara bağlı” dedi.

Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Alexander Lukaşeviç, Suriye’de bazı ihlallere ve provokasyonlara rağmen ateşkesin yürürlükte olduğunu belirterek, “Şu an Suriye’de durum iki senaryoya göre gelişebilir: Ya barışçıl ulusal diyalog ya da iç savaşa sürüklenme. Ve iç çatışmanın her katılımcısı bu durumda kendi seçimini yapmalı” dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise bazı ülkelerin Annan planını sabote etmeye çalıştığını belirterek Suriye’deki tüm tarafları buna dikkat etmeye çağırdı.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, “Vatandaşların güvenliğinin sağlanması, Suriye güvenlik güçlerinin sorumluluğundadır. Suriye yönetiminin karşı koyduğu kişiler, barışçı gösteriler düzenleyenler değil, terörist eylemlerde ve bombalı saldırılarda bulunan silahlı gruplardır” dedi.