Bugün imha edilen tank sayısı 16’ya çıktı

08 Aralık 2006

SAAF-Tayyibe, Kantara ve Beyt Yahun bölgelerinde Hizbullah’ın yaptığı operasyonlarla İsrail’e ait

SAAF-Tayyibe, Kantara ve Beyt Yahun bölgelerinde Hizbullah’ın yaptığı operasyonlarla İsrail’e ait 8 Merkava tankının tahrip edildiği bildirildi.

 

Farsnews Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre Hizbullah’a bağlı İslami Direniş birlikleri, Tayyibe ile Kantara arasında yerel saatle 01:45’te bir operasyon düzenledi. Kantara’ya doğru ilerlemekte olan İsrail ordusuna ait 7 tank bu operasyon sırasında tahrip edildi. Hizbullah kaynakları, havanın karanlık olmasından dolayı kaç İsrail askerinin öldürüldüğü veya yaralandığı konusunda kesin bir rakamın veremediklerini bildirdi.

 

Hizbullah’ın saat 7:30 sıralarında Beyt Yahun bölgesine doğru ilerlemekte olan İsrail birliklerine düzenledikleri bir başka operasyonda da 1 Merkava tankıyla 2 buldozerin imha edildiği bildirildi.

 

İsrail ordusu dün gece güney Lübnan’a yönelik olarak genişletilmiş kara saldırısını başlattığını açıklamıştı.

 

El-Alem televizyonunun son dakika haberi olarak bildirdiğine göre Hizbullah’ın  Kantara yolundaki el-Huceyr vadisiyle Ateşit el-Kasir bölgesinde İsrail birliklerine yaptığı operasyonlarda 16 İsrail tankı tahrip edildi.

 

El-Alem televizyonu, İsrail’in helikopterler desteğinde saldırdığı “el-Kanduriye, Kallaviye ve Sarifa” üçgenindeki çatışmaların da halen devam ettiğini belirtti.