Sadr’dan çözüm için 18 maddelik plan

28 Nisan 2012

YDH- Sadr Hareketi Lideri Mukteda Sadr, Irak’ta yaşanan sorunun çözümü için 18 maddelik bir plan önerdi.

 

YDH- Sadr Hareketi Lideri Mukteda Sadr, Irak’ta yaşanan sorunun çözümü için 18 maddelik bir plan önerdi.

Fars haber ajansının bildirdiğine göre Irak Cumhurbaşkanı Celalal Talabani, Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani ve Sadr Hareketi Lideri Mukteda Sadr arasında yapılan üçlü görüşmede yaşanan iç sorunun en kısa sürede çözülmesi gerektiği vurgulandı.

Görüşmeyle ilgili yazılı bir açıklamada bulunan Irak Cumhurbaşkanlığı enformasyon ofisi, “Cumhurbaşkanı Talabani, Sayın Mukteda Sadr’ın Kürdistan Bölgesindeki görüşmelerinin ülkenin yaşadığı bunalımdan çıkması ve Irak’taki siyasi sürecin geliştirilmesi için bir çözüm yolu bulmasını umut etmektedir” ifadesine yer verdi.

Görüşme sonrasında tarafların Irak’ta yaşanan iç sorunun anayasa ve Erbil Anlaşması çerçevesinde en kısa sürede çözülmesi gerektiğini vurguladıkları ve tüm siyasi gruplara görüş ayrılıklarını gidermek için çaba göstermemeleri çağrısında bulundukları bildirildi.

Mukteda Sadr, Irak merkezi hükümeti ile Kürdistan bölgesi arasında yaşanan sorunların çözümü için arabuluculukta bulunmak üzere dün Erbil’e gitmişti.

Mukteda Sadr’ın sorunun çözümü için 18 maddelik bir plan sunduğu ve planda Irak’ın bütünlüğüne, bağımsızlığına ve komşularla iyi ilişkilerine vurgu yapıldığı gibi Irak’ın iç işlerine yönelik her türlü müdahalenin reddedildiği de bildirildi.