Haretz: Ordu, Olmert’e Yalan Söylüyor

08 Aralık 2006

SAAF-İsrail’den yayın yapan Haretz gazetesinin bugünkü haberine göre İsrail ordusu

SAAF-İsrail’den yayın yapan Haretz gazetesinin bugünkü haberine göre İsrail Başbakanı Ehud Olmert, İsrail ordusu komutanlarının kendisine yalan söylemeleri nedeniyle moral bozukluğu yaşıyor.

 

Nida’ul Kuds’ün, Haretz gazetesine dayandırarak verdiği bilgiye göre İsrail ordusu, Olmert’e “Bint-i CUbeyl” bölgesinin tamamen ele geçirildiğini bildirmiş; daha sonra bölgenin ele geçirilmediği ve Hizbullah askerlerinin bu bölgede İsrail ordusuna ağır kayıplar verdiği, sonunda İsrail ordusunun bölgeden çekildiği ortaya çıkmıştı.

 

Haretz’e göre Ehud Olmert geçtiğimiz pazartesi gecesinden itibaren ordu tarafından kara harekâtının genişletilmesi projesinden rahatsız. Zira Olmert, üç haftadır kendisine Lübnan savaşıyla ilgili düzenli olarak yalan söylenildiğini ve ordunun ciddi kayıplar aldığını düşünüyor.

 

Öte yandan İsrail’li Stratejik Güvenlik Uzmanı Zeif Shif “İsrail ordu gücünün Hizbullah’la savaşında ciddi kayıp aldığını ve ordunun güney savaşında kaybettiği karizmasının yeniden kazanılması gerektiğini” söyledi.