Irak ordusu Kerkük’e bir topçu birliği konuşlandırdı Yazıya git

PDF olarak indirmek için yazdırma penceresinde hedef olarak “PDF olarak kaydet” seçeneğini işaretleyin.

Yakın Doğu Haber
IRAK
07 Mayıs 2012 · 01:00

Irak ordusu Kerkük’e bir topçu birliği konuşlandırdı

YDH- Irak ordusunun Kerkük’te bulunan askeri birliklerini yarı ağır bir topçu birliği ile takviye ettiği bildirildi.

 

YDH- Irak ordusunun Kerkük’te bulunan askeri birliklerini yarı ağır bir topçu birliği ile takviye ettiği bildirildi.

Kurdpress haber ajansının bildirdiğine göre Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin yayın organı Pukmedia’ya açıklamada bulunan bir kaynak, Saddam Hüseyin döneminde Kimyasal Ali olarak bilinen Ali Hasan el-Mecid’in Kerkük’teki evlerinden birinin Irak ordusunun gönderdiği yeni birliğin komuta merkezi haline getirildiğini belirterek buraya bir de topçu birliğinin konuşlandırıldığını söyledi.

Kerkük’e konuşlandırılan topçu birliğinde 15-17 kilometre menzilli 18 Rus topunun bulunduğu açıklandı.

Kerkük’e topçu birliği yerleştirilmesinin kentteki güvenlik güçlerinde endişe yarattığını belirten kaynak, güvenlik güçlerinin Kerkük Yüksek Güvenlik Kurulunu, Kürdistan Bölgesiyle Koordinasyon Kurulunu ve Bağdat’ı durumdan haberdar ederek Kerkük’e konuşlandırılan yeni birlikle ilgili açıklama istediğini bildirdi.

Bir süre önce Irak ordusunun Kerkük’e gönderdiği askeri birlik, Kerkük valisi tarafından engellenmiş, geçtiğimiz çarşamba günü de Kerkük’te bakanlar kurulu toplantısı yapmak isteyen Irak Başbakanı Nuri el-Maliki Kürdistan Bölgesel Yönetiminin tepkisi üzerine toplantıyı iptal etmek zorunda kalmıştı.

   

Yakın Doğu Haber
ydh.com.tr
Bu belge 27.09.2026 18:58 tarihinde alınmıştır.
https://ydh.com.tr/d/10160/irak-ordusu-kerkuk-e-bir-topcu-birligi-konuslandirdi