Sadr: Irak’la İran bir bedende iki ruhtur

07 Mayıs 2012

YDH- Irak’taki Sadr Hareketi’nin Lideri Mukteda Sadr, Irak’la İran’ın bir bedendeki iki ruh gibi olduğunu söyledi.

 

YDH- Irak’taki Sadr Hareketi’nin Lideri Mukteda Sadr, Irak’la İran’ın bir bedendeki iki ruh gibi olduğunu söyledi.

Irak’tan yayın yapan Irak İslami Yüksek Konseyi’ne yakın Burasa haber sitesinin haberine göre Sadr Hareketi Lideri Mukteda Sadr, Irak’la İran’ın bir bedendeki iki ruh gibi olduğunu belirterek bu durumun Irak’ın diğer Arap ve İslam ülkeleriyle ilişkisi için de geçerli olduğunu söyledi.

Bir taraftarının İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Muhammed Rıza Rahimi’nin İran’la Irak arasında güçlü bir dayanışma bulunduğuna ilişkin sözlerine ilişkin sorusunu cevaplayan Mukteda Sadr, “İran’la Irak, bir bedendeki iki ruh gibidir. Bu durum diğer Arap ve İslam ülkeleri ile ilişkiler için de geçerlidir” dedi.

İslam ülkeleriyle ilişkilerde kardeşliğe değer verdiklerini belirten Sadr, “Ancak Irak’ın Arap ve İslam ülkeleriyle olan kardeşliği, herhangi bir müdahalenin kabul edileceği anlamına gelmez. Irak her zaman bağımsız olmuştur ve iç işlerine ve kararlarına karışılması kabul edilemez” dedi.

İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Muhammed Rıza Rahimi, Irak Başbakanı Nuri el-Maliki ile nisan ayında yaptığı görüşmede İran ile Irak arasındaki dayanışmanın uluslar arası alanda büyü bir güç çıkarabileceğini söylemişti.