Ödülünü alamayan Libyalı devrimciler devlet binalarına saldırdı

08 Mayıs 2012

YDH- Onlarca Libyalı devrimci milisin başkent Trablus’taki devlet binalarına saldırdığı ve binaları işgal ettiği bildirildi.

 

YDH- Onlarca Libyalı devrimci milisin başkent Trablus’taki devlet binalarına saldırdığı ve binaları işgal ettiği bildirildi.

Fransız haber ajansının bildirdiğine göre konuyla ilgili açıklamada bulunan bir devlet yetkilisi, milislerin makineli tüfeklerle ve uçaksavarlarla binalara ateş açtığını belirterek binaları işgal eden devrimcilerin eski rejime karşı savaşmalarından dolayı kendilerine düşen maddi payın dağıtılmasını istediğini söyledi.

Saldırının başladığı sırada bir devlet binasında bulunduğunu belirten ve isminin açıklanmasını istemeyen yetkili, milislerin uçaksavarlarla ateş açtıklarını belirterek binalara girmeyi başaran silahlı milislerin içeriye girdikten sonra da ateş açmayı sürdürdüğünü söyledi.

Libya Hükümet Sözcüsü Nasır el-Mani ise yaşanan olayların büyütülmemesi gerektiğini belirterek eski devrimcilerin kendilerine verilen ödüle tepki göstererek binaları işgal ettiğini söyledi ve “onlar şu anda savunma bakanı ile bu konuda bir çözüme varmak için toplantı yapıyorlar” dedi.

Libya hükümeti birkaç ay önce Kaddafi yönetimine karşı savaşan devrimcilere ödül adı altında ödemeler yapmaya başlamış; ancak çıkan anlaşmazlıklar üzerine ödül dağıtımı birkaç hafta önce askıya alınmıştı.  

Bugünkü şiddet olaylarının ödül dağıtımının askıya alınması sebebiyle kendilerine ödeme yapılmayan devrimciler tarafından çıkarıldığı bildirildi.

Bir devrimci grup da 10 Nisan’da devlet binalarına saldırmış, Libya geçici hükümetinin başbakanı Abdurrahim el-Keyb, saldırıya tepki göstermişti.