Karadavi’ye terör kışkırtıcılığı davası

09 Mayıs 2012

YDH- Tunuslu avukatlardan Muhammed Bekkar, Katar’ın din görevlisi Yusuf el-Karadavi’yi terör kışkırtıcılığı yapmak suçlamasıyla mahkemeye verdi.

 

YDH- Tunuslu avukatlardan Muhammed Bekkar, Katar’ın din görevlisi Yusuf el-Karadavi’yi terör kışkırtıcılığı yapmak suçlamasıyla mahkemeye verdi.

Tunus’ta yayımlanan eş-Şuruk gazetesinin haberine göre Paris’teki İslami Dernekler Kurulu Üyesi Tunuslu Avukat Muhammed Bekkar, Katar’ın Mısır kökenli din görevlisi Yusuf el-Karadavi’yi terör kışkırtıcılığı yapmak suçlamasıyla mahkemeye şikayet etti.

Yusuf el-Karadavi hakkında etnik ve mezhebi fitne kışkırtıcılığı yapmak ve insanları teröre kışkırtmak suçlamasıyla mahkemeye şikayet dilekçesi veren Bekkar, “dilekçeyi Tunus’a yönelik komployu önlemek için öncelikle bir Tunuslu ayrıca bir hukukçu ve avukat olarak verdim. Çünkü Karadavi Tunus’un güvenliği ve istikrarı için bir tehlikedir” dedi.

 Karadavi’yi mahkum ettirecek yeterli delil ve belgelere sahip olduğunu öne süren Muhammed el-Bekkar, “Karadavi Libya’daki bazı kesimleri silahlandırtarak, devrimcileri çatışmaya tahrik ederek ve isyancılara mali destek vererek fitne çıkarmaktadır” dedi.

Geçtiğimiz ağustos ve eylül aylarında deniz yoluyla Tunus’a nakledilen kaçak silahların Katar ve Fransa tarafından organize edildiğini iddia eden Muhammed Bekkar, “bu şikayet, başta Tunus olmak üzere Arap ülkelerine yönelik önceden tasarlanmış komploları açığa çıkaracak. Siyasi çekişmelerden ve huzursuzluklardan dolayı Tunus’taki istikrar son derece kırılgan durumdadır” dedi.

Avukat Muhammed el-Bekkar, Tunus tarafından da imzalanmış olan Uluslar arası Ceza sözleşmesinin 15. Maddesinin uygulanmasını ve sanığın terörle mücadele yasası kapsamında Tunus yargısına bildirilmesini istediğini söyledi.