Suriye’de yakalanan 26 Arap teröristin ismi BM’ye bildirildi

12 Mayıs 2012

YDH- Suriye güvenlik güçleri tarafından ele geçirilen 26 Arap teröristin ismini BM’ye ileten Şam yönetimi, teröristlerin ülkeye Türkiye üzerinden girdiğini bildirdi.

 

YDH- Suriye güvenlik güçleri tarafından ele geçirilen 26 Arap teröristin ismini BM’ye ileten Şam yönetimi, teröristlerin ülkeye Türkiye üzerinden girdiğini bildirdi.

Lübnan’dan yayın yapan en-Neşra haber sitesinin bildirdiğine göre Suriye’nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Beşşar Caferi, Suriye güvenlik güçleri tarafından çeşitli bölgelerde yapılan operasyonlarda ele geçirilen 26 Arap teröristin isimlerini Güvenlik Konseyi’ne sunduğu bir yazıyla bildirdi.

Teröristlerin nerde ve hangi tarihlerde yakalandığına ilişkin bilgilerin de bulunduğu yazıda Suriye’ye kaçak yollardan silah sokmaya çalışan bir kişinin dışında yakalanan tüm Arap uyruklu şahısların terörist eylemlerde bulunurken ele geçirildiği ve bu şahısların Tunuslu ve Libyalı din adamlarının fetvalarıyla hareket ettiği ifade edildi.

Listede isimleri geçen teröristlerin çoğunun Suriye’ye Türkiye üzerinden geçtiğinin belirlendiğinin kaydedildiği yazıda 26 teröristten 20’sinin el-Kaide üyesi olduğu bildirildi.

Öte yandan geçtiğimiz perşembe günü Şam’da düzenlenen ve 55 kişinin ölümüne 373 kişinin de yaralanmasına sebep olan terörist saldırıyı Cephetu’n- Nusra adlı el-Kaide bağlantılı örgüt üstlendi.

Muessesetu’l- Minaretu’l Beyda adıyla bir bildiri yayımlayan örgüt, Şam’da perşembe günü düzenlenen terörist saldırıyı üstlendi.

Örgütün dört numaralı bildirisinde eylemin “Filistin” ve “Şam Devriyeleri” birimleri tarafından gerçekleştirildiğini belirterek eylemin ayrıntılarının Muessesetu’l- Minaretu’l Beyda tarafından açıklanacağını bildirdi.